Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 65 seconden

Groot alarm bij Van der Valk Systemen aan de Zwartendijk in Monster: meerdere brandweerwagens waren uitgerukt naar het pand van deze leverancier van onder andere luchtmechaniek. Maar het was ‘loos alarm’, het  ging slechts om een gecombineerde oefening tussen de Bedrijfshulpverlening van Van der Valk en Brandweer Honselersdijk. Ook een manier om het nieuws te halen. Tijdens de oefening werd een brand gesimuleerd in één van de hallen van Van der Valk Systemen, die zou zijn overgeslagen naar een andere hal. Ook zouden er nog drie personen aanwezig zijn in het pand.

Na een verkenning door de Bedrijfshulpverlening werden de hulpdiensten gealarmeerd. De arriverende Brandweer werd door de Bedrijfshulpverlening opgevangen en begeleid op het terrein.

De Brandweer betrad het pand met adembescherming en blusmiddelen, bluste de brand en bracht de slachtoffers in veiligheid. Buiten ondersteunde de Bedrijfshulpverlening van Van der Valk Systemen de Brandweer in eerstehulpverlening bij de slachtoffers.

Na afloop werd de oefening in de kantine van Van der Valk onder het genot van een frisdrankje geëvalueerd. Beide partijen kijken terug op een leerzame oefenavond en het plan voor herhaling is al gesmeed. “Een adequate aanpak bij dergelijke situaties is nu eenmaal van levensbelang en wordt door ons dan ook heel serieus genomen”, aldus Fred Berg, hoofd Bedrijfshulpverlening Van der Valk Systemen.

[related_post themes=”text”]