Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 102 seconden

Nest 3e generatieNest Labs, Inc.,  introduceert de derde generatie van de Nest Learning thermostaat in Nederland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk en Ierland. De derde generatie van de thermostaat heeft niet alleen een nieuw design, maar biedt ook een verbeterde boilerondersteuning, met warmwaterbediening op afstand en geavanceerde compatibiliteit met OpenTherm verwarmingssystemen. Het ontwerp is slanker en heeft een 40 procent groter scherm met een hoge resolutie. Met de vernieuwde gebruikersinterface kunnen temperaturen, waarschuwingen en berichten eenvoudiger worden afgelezen en de nieuwe softwarefunctionaliteit Afstandsweergave laat automatisch de doeltemperatuur of de tijd zien wanneer er beweging wordt gedetecteerd in de kamer.

De derde generatie thermostaat leert welke temperatuur je prettig vindt en programmeert zichzelf. De thermostaat weet hoe lang het duurt voor je huis verwarmd is, zodat het comfortabel is wanneer je arriveert. Wanneer je vertrekt schakelt hij automatisch je cv-ketel en boiler terug, zodat je energie bespaart.

Nieuwe functionaliteiten van de derde generatie Nest Learning thermostaat:

– Warm water –  De thermostaat kan nu ook de boiler (warmwatertank) aansturen. Het warmwaterschema kan vanaf een telefoon of de termostaat worden aangepast. Auto-Afwezig werkt samen met de boiler voor het besparen van energie wanneer er niemand thuis is (na twee dagen).

– Geavanceerde modulatie met OpenTher –  Nest maakt vanaf nu gebruik van OpenTherm om tweewegcommunicatie tussen compatibele cv-ketels en de derde generatie Nest Thermostaat mogelijk te maken. Hierdoor kan precies berekend worden hoeveel gas er moet worden gestookt voor het handhaven van de gewenste temperatuur, in plaats van dat de cv-ketel gewoon aan en uit wordt gezet.

– Nieuw slank ontwerp – De thermostaat heeft een 40 procent groter, helderder scherm met hoge resolutie en nieuwe graphics, dat eenvoudiger van veraf kan worden afgelezen.

– Afstandsweergave –  Voorheen moest de gebruiker redelijk dicht bij de thermostaat komen om het scherm te activeren. Afstandsweergave maakt gebruik van de voordelen van de nieuwe hoge resolutie van het scherm, zodat nuttige informatie nu ook vanaf de andere kant van de kamer kan worden afgelezen. De thermostaat kan de doeltemperatuur weergeven en een analoge of digitale klok laten zien. Afstandsweergave kan ook uitgeschakeld worden.

Voor meer informatie: www.nest.com