Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 72 seconden

Kyocera stadionMet een welgemikt schot van ADO-middenvelder Danny Bakker is de zonne-installatie op het dak van het Kyocera-stadion woensdag 11 december officieel in gebruik genomen. Om deze mijlpaal te onderstrepen, werd de complete voorzijde van het stadion feestelijk groen uitgelicht.

De installatie is met zijn 2.900 panelen één van de grootste gebouw gebonden zonne-energie projecten van Nederland en levert een waardevolle bijdrage aan de plannen van de gemeente Den Haag om in 2040 klimaatneutraal te maken. ADO Den Haag zal de circa 600.000 kWh groene stroom afnemen die de installatie op jaarbasis opwekt. Dit is omgerekend goed voor het elektriciteitsverbruik van 200 huishoudens en is ongeveer 50% van het jaarlijkse stroomverbruik van de voetbalclub.

Kyocera heeft de zonnepanelen geproduceerd en geleverd en maakt hiermee haar entree op de Nederlandse markt voor zonne-energie. Eneco investeerde in de ontwikkeling, realisatie en het beheer van de installatie. Het is tot nu toe haar grootste zonne-project in eigen beheer. De gemeente Den Haag stelde het dak van het stadion beschikbaar.

Het project voorkomt een CO2-uitstoot van 272 ton per jaar. Dit betekent dat het project een waardevolle bijdrage zal leveren aan de plannen van de gemeente Den Haag om in 2040 klimaatneutraal te zijn.

Kyocera zette in 2004 de standaard voor het gebruik van zonne-energie in de sportwereld, toen het bedrijf de op dat moment grootste zonne-energiecentrale ter wereld op het Stade de Suisse stadion in Bern, Zwitserland bouwde. De 8.000 zonnepanelen leveren sindsdien een jaarlijkse productie van 1.124.045 kWh.

Voor meer informatie: www.kyoceradocumentsolutions.nl