Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 70 seconden

Wecycle kerstactieJaarlijks worden miljoenen energiezuinige lampen als tl-buizen en spaarlampen afgedankt door zzp’ers en kleine bedrijven. Om hen te stimuleren deze in te leveren voor recycling, is Wecycle een actie gestart met vijf bekende groothandels. Daar zijn bij de Wecycle-inleverbakken virtueel kerstpakketten verstopt, waarop kleine zelfstandigen kans maken bij inlevering van een lamp. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting.

De kerstpakketten zijn t/m 18 december verstopt bij Hornbach, Oosterberg, Rexel Nederland, Solar Nederland en Vihamij. Inleveraars kunnen in de vestigingen bij de Wecycle-inleverbak met hun smartphone via GPS (Global Positioning System) inchecken op de actiesite. Ze zien direct of ze één van de 135 kerstpakketten hebben gewonnen.

Kleine hoeveelheden lampen kunnen altijd gratis worden ingeleverd bij (technische) groothandels. De Wecycle-inleverbakken staan bij Hornbach, Oosterberg, Rexel, Solar, Technische Unie en Vihamij. Voor grote hoeveelheden (meer dan 300 lampen per jaar) kunnen bedrijven zich aanmelden als partner van Wecycle. Daarnaast is er een gratis eenmalige ophaaldienst beschikbaar voor projecten in bijvoorbeeld de bouw of sloop waar meer dan 300 lampen ineens vrijkomen.

Voor de groothandels is het innemen van afgedankte tl-buizen en spaarlampen een onderdeel van het MVO-beleid. Daarnaast is het een extra service aan hun klanten. Alle ingeleverde tl-buizen en spaarlampen laat Wecycle voor meer dan 90 procent recyclen. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Voor meer informatie: www.wecycle.nl/kerstpakket