Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 135 seconden

Onze renewables worden met recht als ‘extreem groen’ gepresenteerd omdat ze gebruik maken van een duurzame energiebron, de zonnewarmte, in combinatie met condenserende hoogrendementtechniek. Beide technieken zijn geïntegreerd in één systeemoplossing die het gasverbruik tot een minimum beperkt waardoor de installatie zeer energiezuinig is. Bovendien leveren de zonnesystemen van A.O. Smith een aanzienlijk hoger (systeem)rendement dan vergelijkbare installaties in de markt, zonder in te leveren op comfort. Energiepakketlabels van A+ tot A+++ kunnen worden behaald.

 

Maximaal rendement

Het intelligente besturingssysteem kan op individuele gebruikswensen en tapbehoefte geprogrammeerd worden en de pompsnelheid kan worden gemoduleerd om onder alle omstandigheden zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de beschikbare zonne-energie. Zelfs bij zeer weinig zonnestraling blijft het rendement optimaal.

Intelligente besturing

Via een display-unit op het toestel kan essentiële informatie zoals de temperatuur van de sensoren, status van de pomp en de opbrengst worden geprogrammeerd en verkregen. De hele installatie wordt vanuit dit systeem aangestuurd. 

Lange levensduur

Dankzij het gepatenteerde terugloopsysteem dat direct onder de zonnecollectoren is gemonteerd, worden stagnatietemperaturen van het warmte-overdachtsmedium voorkomen, waardoor de levensduur van de hele installatie wordt geoptimaliseerd.

Zonneboilers

De pronkstukken onder de renewables zijn de gasgestookte condenserende HR-zonneboilers SGE en SGS. SGE is een HR-zonneboiler met geïntegreerde warmtewisselaar die geschikt is voor middelgrote tot commerciële toepassingen waarbij beperkte ruimte beschikbaar is. SGE heeft een opwekkingsrendement van 94% en een waterzijdig rendement tot 107%.

SGS is een HR zonneboiler die in combinatie met een IT, een voorraadvat met interne warmtewisselaar, geïnstalleerd wordt. SGS heeft een opwekkingsrendement van 96,6% en een waterzijdig rendement tot 109%. SGS heeft grotere capaciteitsmogelijkheden en is daardoor  uitermate geschikt als maatwerkoplossing voor grote industriële toepassingen.

Zowel SGE als SGS hebben een energielabel A en voldoen perfect aan de strikte ErP wetgeving.

Toepassingen

De zonnesystemen zijn verkrijgbaar voor toepassing op het dak, in het dak, platdakinstallaties en wandmontage. De installatie van het zonnesysteem is dankzij levering als totaalpakket heel eenvoudig.

Zowel SGE als SGS zijn uitgerust met een storingsrelais dat via een potentiaalvrij contact op een gebouwbeheersysteem kan worden aangesloten. De BMS Interface die we ontworpen hebben, verschaft onmisbare informatie zoals de temperatuur van het toestel, pompstanden en bedrijfsuren aan het gebouwbeheersysteem.

Totaaloplossing

A.O. Smith geeft de voorkeur aan totaalsysteemoplossingen. Voor een optimaal systeemrendement worden de renewables als een geïntegreerd systeem geleverd en geplaatst. Door levering en inbedrijfname van het zonnesysteem door A.O. Smith te laten uitvoeren, worden alle onderdelen perfect op elkaar afgestemd en wordt een optimale werking en rendement gegarandeerd. Eenvoud, gemak en één aanspreekpunt voor het volledige zonnesysteem: A.O. Smith, jouw partner voor al jouw projecten.

Meer informatie over onze zonnesystemen vind je terug op www.aosmith.nl