Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 127 seconden

Remeha heeft voor de woningmarkt enkele nieuwe zonneboiler-combisystemen aan haar assortiment toegevoegd. Het gaat om de Solar Plus 390 & 690 en om de TzerraSOL 390 & 690. Het zijn zonlichtsystemen voor een rijtjeshuis tot en met een royale vrijstaande villa. De Solar Plus 390 & 690 is een samengestelde zonneboilercombinatie die met iedere (Remeha) cv-ketel kan samenwerken. Dit hybride zonneboiler-combisysteem kan zowel tapwater als cv-water opwarmen. De TzerraSOL 390 & 690 is een zonlichtsysteem waarbij een zonneboiler en de Tzerra Plus cv-ketel tot één toestel zijn geïntegreerd. Dit systeem benut de zonne-energie voor warm tapwater én voor ondersteuning van de verwarmingsinstallatie.

TzerraSOL 390 & 690
De TzerraSOL 390 & 690 heeft een voorgemonteerd ontwerp waardoor de ketel en het zonneboilersysteem op elkaar zijn afgestemd. Voor de installateur biedt deze combinatie ‘plug & play’ installatiegemak. Het concept is geschikt voor lage temperatuurverwarming. Het rendement is hoog met A+ en A++ labels voor cv en een A+++ label voor warmtapwaterbereiding. De systemen kunnen rekenen op een subsidiebedrag uit de ISDE-regeling.

‘Hoogste testoordeel’
Los van de genoemde, nieuwe systemen publiceerde de Consumentenbond een onderzoek naar zonneboilersystemen die al wat langer op de markt zijn. Ook het Remeha zonneboilersysteem RemaSOL 150SE-1S werd getest en kreeg een 8 als totaalscore. Daarmee scoorde dit product het hoogst van alle onderzochte systemen. Uit de cijfers van de test blijkt verder dat de RemaSOL 150SE-1S op betrouwbaarheid de hoogste score behaalde, een 10. Ook wat prestatie betreft kreeg het systeem een van de twee hoogste scores.

Kant-en-klare configuraties
Remeha wil de installateur ontzorgen met kant-en-klare configuraties. Zo’n combinatie is de Tzerra Plus CW4 ketel in combinatie met de RemaSOL 150 zonneboiler, twee zonnecollectoren en de eTwist thermostaat. Deze combinatie zorgt in één keer voor een A+ label voor verwarming en een A+++ label voor warm tapwater. Praktisch alle voorgeconfigureerde systemen zijn verkrijgbaar in pakketten, die compleet op de gewenste locatie of bij het installatiebedrijf worden afgeleverd.

Eenvoudig te monteren
De Remeha zonnecollectoren zijn in zowel horizontale als verticale uitvoering verkrijgbaar. Het is mogelijk één tot vijf lichte, compacte zonnecollectoren in één systeem te combineren. Naast de complete systemen is er ook een keuze uit zonneboilers in oplopende klassen en capaciteiten. De hoogste klassen zijn volledig uitgeruste boilers, waarbij zonnestation, regelaar en expansievat al zijn voorgemonteerd.

Extra aantrekkelijk door subsidie
Om het gebruik van duurzame energie te bevorderen biedt de overheid sinds 1 januari 2016 een aanschafsubsidie via de ISDE-regeling. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type systeem, de prestatie die het levert en het aantal collectoren. Op de systemen van Remeha ontvangt de koper de hoogste subsidiebedragen, van 500 tot soms 2000 euro.