Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 81 seconden

keuringOp 25 augustus is de crowdfunding voor Quantibus succesvol afgerond. Quantibus is het allereerste zoek en vergelijkingsplatform voor de bouw. Naar voorbeeld van Tripadvisor, Zoover, Iens. In totaal hebben er 124 investeerders € 172.500,- bij elkaar gebracht.  Onder de investeerders een aantal grote ondernemers, grote en middelgrote bouwbedrijven en ontwikkelaars. Dit bevestigt dat de markt gelooft in de plannen van Quantibus. Naast het geld zullen de investeerders betrokken worden in de verdere ontwikkeling van Quantibus. Dit om een zo groot mogelijk draagvlak te krijgen in de gehele bouwsector.

Quantibus is een platform, waarop consumenten en (bouw)bedrijven de ruimte krijgen, om beoordelingen te geven aan de door hen ingeschakelde bouwleveranciers en -partners. Het geeft volgende gebruikers inzicht hoe deze bouwleveranciers hebben gepresteerd en hoe de ervaringen werden gewaardeerd. Quantibus bouwt hiermee een schat aan ervaringen op en zal daardoor een belangrijke bijdrage leveren aan het versterken van de reputatie, kwaliteit en transparantie van de bouwsector.

De volgende stap in de ontwikkeling is om projecten te kunnen plaatsen en offertes aan te vragen. De bouwprofessionals kunnen zo geselecteerd worden aan de hand van de prijs en de prestaties uit het verleden. Het geselecteerde team kan op het platform virtueel met elkaar bouwen in 3D en BIM modellen.

Quantibus is bijzonder, omdat het klanten en bouwprofessionals verbindt op één platform. Op Quantibus komen projecten, prijzen en prestaties op transparante wijze samen. Meer transparantie leidt tot meer vertrouwen en dus meer bouwen. Quantibus draagt daarmee bij aan het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De transparantie wat betreft de geleverde prestaties van professionals leidt tot kwaliteitsverbetering en tot reputatieverhoging van de bouwsector.

Voor meer informatie: www.quantibus.nl