Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 62 seconden

Zonne-energie is definitief doorgebroken in Nederland, op vele daken pronkt al menig zonnepaneel. En dat zal de komende jaren in een snel tempo toenemen. De volgende uitdaging is om zonne-energie te integreren in gebouwen. Dat lijkt niet alleen mooier, maar is ook veel praktischer. De gebouwschil krijgt er gewoon een extra functie er bij, namelijk om energie op te wekken.

Er is al een behoorlijk aantal goede oplossingen om zonne-energie te integreren in gebouwen – in vaktermen BIPV (Building Integrated PV). Eén daarvan is de zonnecarport van Mijn Energiefabriek. Een mooi voorbeeld daarvan is een project dat recent is gerealiseerd bij een woning in Wormer. Bij deze vrijstaande woning is een zonnecarport met een totaalvermogen van 4.200 Wp geplaatst. Een ideaal product volgens de opdrachtgever, die daarmee de landelijke primeur heeft. De twee elektrische auto’s staan nu mooi beschut onder een dak van zonneglaspanelen, die niet alleen energie opleveren, maar ook nog eens licht doorlaten. Het project is uitgevoerd door de Hak4t-groep uit Dedemsvaart.
De zonnecarport leent zich voor vrijwel iedere toepassing. Er zijn verschillende modellen, vrijstaand of met muurbevestiging, met lichtdoorlatende zonnepanelen of met standaard zonnepanelen. En er kan eenvoudig een variant als overkapping of veranda worden gemaakt.
Voor meer informatie: www.mijnenergiefabriek.nl