Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 91 seconden

Bette heeft een doucheafvoer ontwikkeld zonder randen waar vuil en haren aan blijven hangen. De doucheafvoer is zelfreinigend. Er zijn twee uitvoeringen met een capaciteit van 0,6 l/s en lage opbouwhoogten, 48 en 68 mm.

Bij bestaande afvoeren is het sifon opgedeeld in twee niveaus. Daardoor ontstaan dode ruimten die voor reiniging niet toegankelijk zijn. Bovendien hopen zich vuil en haren op aan de bevestigingsbruggen aan de zijkant. Doordat de huidige afwatercapaciteiten over het algemeen laag zijn, is het zelfreinigend effect te gering en vervuilt de afvoer. Een ander nadeel is dat het onderste deel moeilijk bereikbaar is en daardoor niet goed gereinigd kan worden.

De nieuwe afvoer BetteSolid heeft een open constructie. Dit zorgt ervoor dat het water er direct en effectief doorheen stroomt. Daardoor heeft deze afvoer een goed zelfreinigend effect. De afvoer heeft ook geen dode ruimtes en randen waarin zich vuil of haren kunnen ophopen. De clou van de nieuwe constructie zit hem in de sifon. Net als bij wasbakafvoeren is de BetteSolid uitgerust met een bocht waarin het water blijft staan. Deze bocht functioneert als stankafsluiter.

Bespaart op schoonmaakkosten
Doordat het water er direct doorheen kan stromen is de BetteSolid zelfreinigend. Daardoor hoeft deze afvoer minder vaak schoongemaakt te worden. Dit bespaart op schoonmaakkosten. Dankzij de open en goed toegankelijke constructie is de inspectie eenvoudig en kan de haarzeef en het huis indien nodig snel schoongemaakt worden, ook met behulp van een spiraalborstel.

Geringe opbouwhoogte
Omdat bij douchevloeren meestal weinig ruimte is, zijn de afvoeren BetteSolid zeer vlak geconstrueerd. Dankzij de twee uitvoeringen kan de afvoer ook voor renovatie worden toegpast. Dit model heeft een opbouwhoogte van 48 mm (sperwaterhoogte 30 mm). Het andere type heeft een opbouwhoogte van 68 mm (sperwaterhoogte 50 mm). Beide afvoeren hebben een capaciteit van 0,6 l/s. In de regel ruim voldoende, ook voor regendouches. BetteSolid is vanaf augustus 2018 leverbaar.