Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 85 seconden

Rob Cross werd begin dit jaar verrassend wereldkampioen darten. Tot voor kort was de full time darter nog actief als elektricien. Hij blijkt niet de enige ‘celebrity’ te zijn met ‘roots’ in de installatiebranche. Verschillende acteurs en artiesten begonnen ooit als loodgieter, waaronder Michael Caine en Joe Cocker. En was het niet Albert Einstein ‘himself’ die ooit zou hebben gezegd: “Als ik weer jong zou zijn, zou ik de wetenschap links laten liggen en liever kiezen voor het bescheiden, onafhankelijke beroep van loodgieter of marskramer.” Een kleine greep uit het archief van bekende personen die ooit loodgieter waren.

Heavy metal rocker Ozzy Osbourne was leerling van een loodgieter en op weg zelf een loodgieter te worden voordat hij zijn aandacht op de muziek vestigde.

Tweevoudig Oscar-winnaar Michael Caine was assistent van een loodgieter en actief op zoek naar een stageplek voordat zijn filmcarrière in beeld kwam.

 

Gitarist Ronnie Lane van de band Small Faces (later Faces met Rod Steward en Ronnie Wood), was een loodgieter die zijn inkomen gebruikte om zijn eerste gitaar te kopen.

De inmiddels overleden zanger Joe Cocker, bekend van Woodstock en onder andere de Beatles-cover With a Little Help from My Friends, werkte aanvankelijk bij een loodgieter en was leerling-gasfitter voor British Gas.

De komische legende Fatty Arbuckle werd ontdekt door filmproducent Mack Sennett toen hij in 1913 zijn riolering kwam schoonmaken.

De Oscar-genomineerde acteur Bob Hoskins, die speelde in films als Hook en Who Framed Roger Rabbit, was assistent van een loodgieter voordat zijn filmcarrière van start ging. Hij speelde bovendien een loodgieter in de film ‘Super Mario Bros’.

V.l.n.r. Ozzy Osbourne, Michael Caine, Ronnie Lane, Joe Cocker, Fatty Arbuckle en Bob Hoskins