Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 87 seconden

houseOp donderdag 3 november wordt het ZEN-festival georganiseerd. ZEN staat in dit geval voor Zeer Energiezuinige Nieuwbouw. Het festival besteedt dan ook aandacht aan alles wat te maken heeft met de trend dat nieuwbouw (bijna) energieneutraal of energieleverend zou moeten zijn binnen ‘afzienbare tijd’. Dat is onontkoombaar, zo meldt de organisatie van het festival. ‘We zitten midden in een kentering, waarbij de kennis bij de aanbieders en de mindset van de bewoners razendsnel aan het veranderen zijn.’

‘Zie, hoor en leer van collega’s, koplopers en trendsetters waar we als sector staan en waar we heen gaan’, zo promoot de organisatie het festival, waarvan onder andere Vereniging Stroomversnelling en Uneto-VNI kennispartners zijn. ‘Deel kennis, inzicht en praktijkervaring op het gebied van concepten, technieken, financiering, bewonersgedrag, marketing, verkoop en wet- en regelgeving.

Ontmoet collega’s en vakgenoten uit de hele bouwketen in het ZEN-café. Inspireer elkaar in de ZEN-ideeën-carrousel. Hoor van slimme marketeers en verkopers hoe het hun gelukt is om de energiekwaliteit van de woning tot uniek selling point te maken. Ontdek slimme producten en diensten op de Innovatie-expositie. Werk aan de nieuwbouwwijk van de toekomst in het ZEN-atelier. Leer alles over normen en wetgeving, over NOM en BENG, EPC en EPG, EPV en LTV.’

Het ZEN-festival is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, Neprom en NVB, de marktpartijen in Lente-akkoord Zeer Energiezuinige Nieuwbouw. Het ZEN-festival is voor hun leden, maar óók voor architecten, de toeleverende industrie, installatietechnische bedrijven en adviseurs.

Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met de volgende kennispartners: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), TKI Urban Energy, Vereniging Stroomversnelling, Uneto-VNI, Nederlands Verbond Toelevering Bouw (NVTB) en NLingenieurs. Leden van deze organisaties kunnen tegen gereduceerd tarief deelnemen aan het festival.

Bekijk het programma

[related_post themes=”text”]