Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 69 seconden

De eerste bestellingen voor de Ecoflo kwamen al in januari bij Burgerhout binnen, nog voor de officiële marktintroductie. De Ecoflo, winnaar van de Publieksprijs op de VSK 2012, belooft een product te worden dat zichzelf verkoopt. De Ecoflo is een compacte, energiebesparende unit die rechtstreeks wordt aangesloten op de rookgasafvoer van een nieuwe of bestaande HR combiketel. Het is een duurzame oplossing die naadloos aansluit op de voorkeuren van installateurs. 

 

De consumentenadviesprijs van de Ecoflo is vastgesteld op € 485,- incl. btw. Burgerhout heeft de prijs met opzet laag gehouden, zodat het voor installateurs gemakkelijk is om een Ecoflo te verkopen samen met een nieuwe combiketel. De investering in een Ecoflo kan in minder dan vijf jaar worden terugverdiend. Daarna levert de Ecoflo de klant jarenlang winst op. Dat geeft installateurs een sterk verkoopargument.

 

In principe kan de Ecoflo worden gecombineerd met elke nieuwe of bestaande HR combiketel, maar Burgerhout adviseert goedkeuring van de ketelfabrikant. Nefit heeft inmiddels de combinatie van Nefit ProLine en Ecoflo getest. Andere merken tonen ook interesse. Een actueel overzicht van goedgekeurde combinaties staat op www.ecoflo.nl. De introductie-actie voor installateurs is te vinden op www.burgerhout.nl/ecoflo.

 

De EPC van de Ecoflo is afhankelijk van de toestelcombinatie. Zeker is dat de Ecoflo een uitzonderlijk kostenefficiënte oplossing is om een lage EPC te realiseren, zo belooft de leverancier.