Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 44 seconden

Ned Air heeft zijn WTW-unit EveryLine vernieuwd. “Onze R&D-afdeling heeft gekeken hoe we de bestaande WTW-unit konden optimaliseren”, aldus Wouter Wijma, directeur van Ned Air. “Dat resulteerde in een unit met dezelfde afmetingen als zijn voorganger, maar met een hoger luchtdebiet.” De EveryLine is standaard voorzien van EC-plugfans en verkrijgbaar in negen modellen, met een luchtdebiet van 350 tot 12.500 m3/h.

De modelindeling van de vernieuwde EveryLine is afgestemd op de luchthoeveelheden die de units volgens de eisen van ErP 2018 mogen verwerken. ErP 2018 bestaat uit een set eisen die de Europese Commissie stelt aan ventilatiesystemen, met als doel de Europese CO2-uitstoot te reduceren.

Bedrijven kunnen besparen op de energierekening met een WTW-unit, en reduceren daarmee de CO2-uitstoot. Vanwege die energiebesparende werking stimuleert de Nederlandse overheid de aanschaf van WTW-units met behulp van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Ook de EveryLine komt in aanmerking voor de EIA.