Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 101 seconden

WOLF_CRL-iDHDe CRL HR-WTW serie met HR-warmtewiel van Wolf Energiesystemen is vanaf nu verkrijgbaar in meer varianten, voor zowel de buiten- en binnenopstelling. De binnenopstelling is verkrijgbaar met verschillende posities voor de luchtkanalen in de varianten CRL-iH, CRL-iD en CRL-iDH. Er kan vrij gekozen worden of de toevoer en retour zich boven of onder bevindt, de bedieningszijde is vrij te selecteren en ook de positie van de kleppenregisters zijn naar wens te selecteren. Het warmtewiel van de CRL heeft een rendement tot 90% en is verkrijgbaar als condensatie-, enthalpie-, of sorptierotor. Een speciale warmtewielafdichting met labyrint reduceert luchtlekkage over het warmtewiel tot minder dan 2%. De serie is leverbaar met 4800, 6200 en 9000 m3/h.

De CRL serie kan met diverse modules worden uitgebreid, zoals geluiddempers, een na-verwarmer, een koeler of een change-over batterij. De unit is voorzien van plissé paneelfilters, naar keuze in de klasse M5, F7 of F8 en ontworpen conform hygiëne richtlijn VDI 6022.

De gunstige Total Cost of Ownership (TCO) wordt o.a. bereikt door een lage luchtsnelheid en de energiebesparende en traploos regelbare EC-ventilatoren (klasse IE4). De ventilatoren zijn ruim geselecteerd voor een laag toerental en laag geluidsniveau en geschikt voor een hoge externe druk. Afhankelijk van de selectie voldoet de CRL zowel aan de ErP 2016 als aan de ErP 2018. De serie is Eurovent gecertificeerd en komt dankzij het A energielabel in aanmerking voor de EIA subsidieregeling.

De CRL serie is stekkerklaar en kan uitgevoerd worden met een constante druk- of volumestroomregeling. Het variabel regelen van de luchthoeveelheid op basis van luchtkwaliteit of CO2 behoort ook tot de mogelijkheden. De gewenste inblaastemperatuur kan geregeld worden op basis van de inblaas-, retour-, of ruimtetemperatuur.

De regeling kan voorzien worden van een communicatiemodule voor BACnet, ModBus, Lonworks, KNX of een Ethernetmodule (webserver) voor controle van de unit via een gebouwbeheersysteem, PC, of internet. De meegeleverde bedienmodule kan ook gebruikt worden voor bediening op afstand. Indien gewenst kan een extra afstandsbediening met display met beperkte functionaliteit worden aangesloten, deze is speciaal ontwikkeld voor de eindgebruiker

[related_post themes=”text”‘]