Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 120 seconden

DCIM100MEDIADJI_0002.JPG

De Mandemakers Groep (DMG) heeft samen met SunProjects, Schilt, Centercon en LG Solar een grootschalig zonne-energieproject gerealiseerd. Op het dak van het hoofdkantoor in Waalwijk heeft het bedrijf één van de grootste zonne-energieprojecten in Nederland verwezenlijkt. Dit project is onderdeel van de meerdere verduurzamingsinitiatieven van het Brabantse familiebedrijf. Het betreft een project van 30.000 m2 met 7.500 zonnepanelen die samen een vermogen hebben van 2,138 MWp. De zonnepanelen zijn van LG Solar, onderdeel van LG Electronics, en geïnstalleerd door SunProjects en Schilt in samenwerking met Centercon. Het gaat om de LG MonoX 2-zonnepanelen met een piekvermogen van 285 Wp, die zijn voorzien van speciale cello-technologie.

DMG kan met deze zonnepanelen van hoge efficiëntie mogelijk 2 miljoen kilowattuur per jaar opwekken, afhankelijk van het aantal zonuren. Dit staat gelijk aan een stroomvoorziening waarmee 600 huishoudens een jaar lang van stroom kunnen worden voorzien. Het overschot aan elektriciteit dat het bedrijf niet voor eigen gebruik nodig heeft, zal daarom teruggaan naar het net.

Daarnaast krijgen medewerkers van DMG de kans om tegen een gereduceerd tarief zonnepanelen aan te schaffen voor eigen gebruik. Op deze manier wil DMG haar steentje bijdragen aan de verduurzaming in Nederland. Dit project is namelijk onderdeel van een grootschalig plan van het bedrijf om milieuvriendelijker te werk te gaan. Zo heeft het bedrijf in 2011 de Lean & Green Award ontvangen van het RIVM. Op basis van deze Award heeft DMG zich toegelegd op het reduceren van de CO2-uitstoot van hun vrachtwagens met 20%. Daarnaast heeft het bedrijf onlangs vijf magazijnen en drie kantoren voorzien van LED-verlichting en momenteel is DMG bezig om dit ook in hun winkels uit te rollen.

“We zijn erg trots op dit project. Wij vinden het belangrijk te investeren in duurzaamheid en het zonne-energieproject is hier een goed voorbeeld van”, zegt Mark Strijbos, Algemeen Directeur De Keukeman bij DMG De Mandemakers Groep. “We verwachten in de toekomst nog meer milieuvriendelijke ontwikkelingen door te voeren, omdat we het belangrijk vinden een duurzame omgeving te creëren voor onze medewerkers en klanten.”

“Voor ons is dit project een hele mooie erkenning van de ontwikkeling en technologische vooruitgang die onze PV-systemen de afgelopen jaren hebben doorgemaakt”, zegt Michael Harre, Vice President van de EU Solar Business Group bij LG Electronics. “Dit project is een voorbeeld van de grote projecten die we recent in Europa hebben gerealiseerd, waarbij het bieden van kwaliteit op de langere termijn een speerpunt is.”

[related_post themes=”text”]