Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 63 seconden

Fréderique Houben, beheerder van de WKO-systemen bij de Universiteit van Utrecht, heeft vanmiddag de WKO Duurzaamheid Award 2017 gewonnen. De prijs werd voor de derde keer uitgereikt. Na een oproep van het Gebruikersplatform Bodemenergie werden er 14 kandidaten voorgedragen door verschillende marktpartijen, waarvan er waren genomineerd.

De winnaar is bekend gemaakt tijdens het Nationaal Symposium Gebruikersplatform Bodemenergie in het hoofdkantoor van a.s.r. te Utrecht. Jacqueline Cramer, voormalig minister en fervent voorstander van verduurzaming, reikte de prijs uit.

Fréderique Houben maakt zich sterk voor het grootschalig verduurzamen van de universiteit en de campus in Utrecht. Praktisch betekent dit dat individuele WKO’s hydraulisch en energetisch zijn gekoppeld, waardoor de capaciteit van het energiesysteem sterk is vergroot. Daarbij maakt zij ook gebruik van innovatieve proefprojecten zoals FOME BES. In dit project verbeteren diverse kennispartners hun WKO-systemen met glasvezelkabels. Met de Universiteit Utrecht en andere partijen werkt Fréderique samen onder het motto “alleen ga je sneller, maar samen kom je verder”.

De vier andere genomineerden waren:
-Maurice van der Hoorn, eigenaar van Van der Hoorn Orchideeën
-Adri Meijdam, beheerder WKO bij a.s.r. in Utrecht, afd. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)
-Els Sonnemans, strategisch energie-adviseur bij het Radboudumc
-Sebastiaan Lagendaal, hoofd Facilitaire Zaken & Veiligheid bij de Hermitage Amsterdam