Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 88 seconden

Fluidmaster, Inc., fabrikant van onderdelen en accessoires voor toiletreservoirs, heeft WISA BV overgenomen. Het 150-jarige Wisa is fabrikant en producent van inbouw- en opbouwreservoirs en andere sanitaire artikelen zoals toiletzittingen en koppelstukken alsmede baden, douchebakken en whirlpoolsystemen. “De activiteiten, mensen en producten van WISA vormen een aanvulling op onze onderneming gezien onze voortschrijdende groei wereldwijd”, aldus Robert Anderson Schoepe, CEO van Fluidmaster. “Met deze overname bouwen we ook voort op onze wereldwijde, groeiende familie van Fluidmaster-merken, zoals Schwab, LIV, Torbeck, de Fluidmaster PRO Series en Fluidmaster zelf.” Todd Talbot, President van Fluidmaster: “We verwachten met deze overname substantiële synergie te creëren met onze andere Europese bedrijven, met verdere verbetering van de service en waarde voor onze klanten in Europa en de rest van de wereld.”
“Wisa deelt de kernwaarden van Fluidmaster, die zijn gericht op klanttevredenheid en het leveren van innovatieve en hoogwaardige producten aan onze partners,” aldus Grosfeld. “Wij zijn ervan overtuigd dat de merken van Fluidmaster zowel in de diepte als in de breedte de interesse zullen wekken van onze huidige klanten en van potentiële nieuwe klanten.”
Fluidmaster – wereldwijd actief en nog altijd in handen van de familie die haar in 1957 heeft opgericht – staat bekend om de ontwikkeling van toiletonderdelen. Het bedrijf is actief in Noord-Amerika, Europa (inclusief het Verenigd Koninkrijk), China en Turkije. Via een wereldomspannend distributienetwerk in ruim 80 landen verkoopt Fluidmaster vlotterkranen. Naast de oorspronkelijke vlotterkraan, die door oprichter Adolf Schoepe werd ontwikkeld en in de loop der jaren steeds verder is verbeterd, omvat de complete serie producten van Fluidmaster zowel op als in de muur te installeren toilet reservoirs, gewone en dualflush bedieningspanelen, activeringssystemen, pakkingen van was en wasvrije pakkingen, toiletreparatiekits en verbindingsstukken.
Het hoofdkantoor van de onderneming staat in San Juan Capistrano, Californië (VS).