Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 56 seconden

Vandaag reikt het Gebruikersplatform Bodemenergie voor de derde keer de WKO Duurzaamheid Award uit. De onderscheiding gaat naar een ervaren eindgebruiker of beheerder van een WKO-systeem. Na een oproep van het gebruikersplatform hebben marktpartijen in totaal 14 kandidaten voorgedragen. Er zijn vijf eindgebruikers genomineerd.

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Nationaal Symposium Gebruikersplatform Bodemenergie in het hoofdkantoor van a.s.r. te Utrecht. Jacqueline Cramer, voormalig minister en fervent voorstander van verduurzaming, zal de prijs uitreiken.

De vijf genomineerden zijn afkomstig van uiteenlopende organisaties en bedrijven. In willekeurige volgorde heeft de jury deze mensen voorgedragen:
-Maurice van der Hoorn, eigenaar van Van der Hoorn Orchideeën
-Fréderique Houben, beheerder van de WKO-systemen bij de Universiteit van Utrecht
-Adri Meijdam, beheerder WKO bij a.s.r. in Utrecht, afd. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)
-Els Sonnemans, strategisch energie-adviseur bij het Radboudumc
-Sebastiaan Lagendaal, hoofd Facilitaire Zaken & Veiligheid bij de Hermitage Amsterdam

Behalve de prijsuitreiking zijn er tijdens het symposium diverse presentaties. Daarnaast komen de mogelijkheden van regeneratie aan bod, evenals de eerste praktijkervaringen met de ‘WKO-scan voor optimalisatie’. Deze scan ontwikkelde het Gebruikersplatform Bodemenergie samen met marktpartijen.