Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 170 seconden

Winnaars Femme Tech 2014De technische bedrijven Thales Nederland uit Hengelo, De Voogt Naval Architects uit Haarlem en Heijligers Installaties uit Zevenbergen hebben de Femme Tech Bedrijven Award 2014 gewonnen. De Femme Tech Bedrijven Award is dé prijs voor bedrijven die vooruitstrevend zijn in de werving en het behoud van technische vakvrouwen. Deze Award is een initiatief van TechniekTalent.nu en is op 11 november voor de vierde keer uitgereikt.

In de categorie kleine bedrijven (tot 50 medewerkers) is Heijligers Installaties gekozen als winnaar omdat het bedrijf op termijn in handen komt van een technische vakvrouw, die zich expliciet profileert op haar vrouw-zijn en technische kwaliteiten. De bedrijfopvolgster vervult een voorbeeldfunctie voor meisjes en vrouwen en haar enthousiasme voor techniek werkt aanstekelijk. De jury vindt Heijligers een inspirerend voorbeeld voor andere kleine technische bedrijven. Marloes Heijligers van Heijligers Installaties: “Wij zijn natuurlijk enorm trots dat we deze Award hebben gewonnen! Als installatiebedrijf en erkend leerbedrijf zetten wij ons al jaren in om jonge mensen een goede opleidingsplek te bieden. De laatste jaren is het onze focus om daarbij ook meer jongeren en vooral meiden enthousiast te maken voor techniek en een technisch beroep.”

In de categorie middelgrote bedrijven (50 tot 250 medewerkers) wint De Voogt Naval Architects. Dit bedrijf laat overtuigend zien dat waardering voor de vrouwelijke aspecten van het technisch functioneren leidt tot betere resultaten. Daarnaast maakt het diversiteit zichtbaar in intern beleid en externe wervingscampagnes. Bregje Lodewikus van De Voogt Naval Architects: “Het winnen van de Award is een enorm compliment voor ons bedrijf, een waardering voor ons personeelsbeleid en een kans om de aandacht van technisch talent op ons te vestigen.”

In de categorie grote bedrijven (meer dan 250 medewerkers) was sprake van een nek-aan-nek race tussen Shell, Tata Steel en Thales Nederland, waarbij de laatste als winnaar uit de bus kwam. Thales Nederland draagt haar streven naar meer vrouwen binnen de eigen organisatie en naar buiten toe krachtig uit. Ook worden hier financiële consequenties aan verbonden: medewerkers die een vrouw werven, krijgen een bonus en er is een exclusief scholarshipprogramma voor vrouwen. De jury heeft veel waardering voor de professionaliteit van het diversiteitsbeleid, waar onder meer een intern vrouwennetwerk en een externe voorlichtingskalender deel van uitmaken. Geke Kooij, HR Director Thales Nederland: “Al jarenlang zijn we actief op het gebied van diversiteit, waarbij het werven en behouden van technische vrouwen een belangrijke rol spelen. We zien het winnen van deze Award als erkenning en zullen onze inspanningen onverminderd voortzetten en verder uitbouwen.”

“Bij de genomineerde bedrijven is gebleken dat de aandacht voor vrouwen en techniek toeneemt en dat het bedrijven steeds beter lukt de personeelssamenstelling diverser te maken”, aldus juryvoorzitter Titia Siertsema, voorzitter van Uneto-VNI.

Ook minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Lodewijk Asscher, benadrukt dat diversiteit beter is voor het bedrijf, het team, de creativiteit en een bredere kijk op zaken. Hij geeft aan dat de bedrijven die genomineerd zijn voor de Femme Tech Bedrijven Award een goed voorbeeld zijn voor veel andere bedrijven in de techniek.

De prijs werd uitgereikt tijdens de Femme Tech Dag 2014 met het thema ‘Vanzelfsprekend M/V’. Het is een jaarlijks terugkerend evenement voor vakvrouwen, P&O-ers en werkgevers binnen de technische sector. Er waren ruim 300 vakvrouwen aanwezig.

(Op de foto, vlnr: juryvoorzitter Titia Siertsema (Uneto-VNI);  Marloes Heijligers van Heijligers Installaties; Bregje Lodewikus van De Voogt Naval Architects en Geke Kooij van Thales Nederland . Fotograaf: Olivier Huisman.)

Voor meer informatie: www.techniektalent.nu/femmetech