Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 142 seconden

Na een regenachtig weekend hebben de solarteurs van Solar Zuid-Holland 16 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van Herman Zonderland in Delft. Hij won in maart de prijsvraag die mister Sunshine had uitgeschreven naar aanleiding van het verschijnen van de eerste Zonne-energiegids van Nederland.

De prijs bestond uit een tiental zonnepanelen inclusief installatie, beschikbaar gesteld door de auteur van de zonne-energiegids in samenwerking met leveranciers Orange Solar Modules en Berrentec Solar+.

 

“Herman Zonderland had de vragen voorafgaand aan de publicatie van het boek goed beantwoord en werd uiteindelijk door de notaris als gelukkige winnaar aangewezen”, vertelt Arjan Eikelenboom, alias mister Sunshine en auteur van het boek Op Zonnekracht Vooruit. “Met deze zonne-energiegids wil ik consumenten, zoals Herman Zonderland en zijn familie, laten zien hoeveel voordelen het oplevert wanneer je zelf elektriciteit opwekt met een zonne-energiesysteem. Het rendement is echt veel hoger dan de rente die je op spaargeld krijgt. Maar ook mensen zonder eigen geld kunnen via duurzame leningen zonnepanelen kopen en alsnog een aantrekkelijk rendement realiseren. Die boodschap wil ik heel duidelijk uitdragen”, aldus Eikelenboom.

 

Herman Zonderland was verrast en blij toen hij hoorde dat hij tien panelen, inclusief installatie had gewonnen.

Zonderland, die zelf fotograaf van beroep is, heeft deze week de installatie van het systeem prachtig vastgelegd. “Ik vind het boeiend hoe snel en eenvoudig zo’n installatie eigenlijk is. De installateurs beginnen ’s ochtends en in de loop van de middag is alles geïnstalleerd, de kabels aangesloten en aan het einde van de middag is de eerste duurzame zonne-energie al teruggeleverd aan het net.” Zonderland won tien panelen, maar in overleg met de installateur en de leverancier besloot hij zelf nog zes panelen bij te kopen, waardoor hij nu een installatie heeft met een opwekvermogen van 4 kW. Daarmee kan hij een groot deel van zijn jaarlijkse verbruik zelf opwekken. “Met drie nog thuiswonende zoons van rond de 20 jaar en een fotostudio aan huis gebruiken wij jaarlijks flink wat elektriciteit. Maar met deze installatie hoop ik de maandelijkse rekening toch wel met 50 tot misschien wel 100 euro te verlagen.”

Volgens auteur Arjan Eikelenboom is de familie Zonderland een goed voorbeeld van de gezinnen die veel kunnen verdienen door zonnepanelen te installeren. “In de zonne-energiegids beschrijf ik waarom en hoe mensen hun besteedbaar inkomen kunnen vergroten door te investeren in zonnepanelen. Ook met een huurwoning zijn er mogelijkheden genoeg.

 

Belangrijke voorwaarde is dat je bij de selectie van het zonne-energiesysteem niet voor een dubbeltje op de eerste rij wilt zitten. Kies een vakbekwame installateur die met kwalitatief hoogwaardige producten werkt. Dat is de boodschap die ik iedereen wil meegeven. Als je eenmaal over een goed systeem beschikt dan levert deze je zeker 20 tot 25 jaar zorgeloze en gratis elektriciteit.”

 

Preview van het boek: http://mistersunshine.net/gidsboek.html

Meer info over de auteur op www.mistersunshine.net