Wie lost het best een storing op met behulp van een AR-bril?

Gepubliceerd op

Tijdens de finales van het Nederlands Kampioenschap van Beroepen zal een AR-battle plaatsvinden. Duo’s, bestaande uit scholieren, docenten en vakmensen, binden de strijd aan om een storing zo snel mogelijk te verhelpen. De monteur voert de handeling uit terwijl een expert op afstand via de beelden van een Augmented Reality (AR)-bril meekijkt en aanwijzingen geeft. Deze werkwijze biedt in de praktijk mogelijkheden om ervaren monteurs te koppelen aan beginnende monteurs of om een extra paar ogen mee te laten kijken bij een complex probleem zonder dat deze monteur fysiek aanwezig is.

De vierde editie van het Nederlands Kampioenschap van Beroepen vindt plaats van 20 tot en met 22 maart. Finalisten van de Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) vakwedstrijden gaan de strijd met elkaar aan. Wie wordt de beste van Nederland in zijn of haar vakgebied? De winnaars in de verschillende categorieën worden op 22 maart gehuldigd, o.a. door minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven en Sven Asijee, directeur OTIB.

OTIB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor vakmensen in de technische installatiebranche, organiseert de AR-battle op haar stand. Hier kan tevens virtueel het meest duurzame gebouw van Nederland worden bezocht, de Energy Academy te Groningen.

Voor bezoekers van deze beroepenwedstrijd in de RAI is er een aanvullend programma met bedrijfs- en beroepenpresentaties, doe-activiteiten, informatie over studiekeuze, vervolgopleidingen, loopbaanoriëntatie en arbeidsmarkt. Het programma is bedoeld voor basisschoolleerlingen groep 7 en 8, vmbo–leerlingen en mbo-studenten en hun docenten uit heel Nederland.

%d