Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 88 seconden

Ongeveer 30 werknemers van Watts Industries (producent van waterbeveiligingsproducten) gaan staken voor een goed sociaal plan. Dinsdag vanaf acht uur ‘s ochtends schrijven zij zich voor het hoofdkantoor in Eerbeek officieel in als staker. De werknemers beginnen met een 24-uurs staking.

Maandag 10 maart verliep het ultimatum.

 

Watts Industries wil de vestiging in Eerbeek binnen een jaar sluiten.  Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Metaal: “Als Watts  niet snel met iets beters komt voor de mensen, dan volgen er meerdere acties. Het gaat hier om een financieel gezond bedrijf en dat maakt het extra teleurstellend. De werknemers verdienen een stevig sociaal plan ter compensatie.”

 

Bij Watts Industries in Eerbeek werken ongeveer veertig mensen. Van der Gaag: “Het treft echter niet alleen vele gezinnen, het aantal gedupeerden is veel groter. Er werken op dit moment ook ongeveer 120 mensen van Felua, een sociale werkvoorziening uit Apeldoorn. Velen van hen werken al jaren voor het bedrijf. De directie van Watts wil voor hen helemaal niets regelen. Dat vind ik echt niet kunnen. Watts moet een gebaar naar deze mensen maken, bijvoorbeeld door een financiële genoegdoening.”

 

Over een sociaal plan wordt al sinds 22 november onderhandeld. Tot nu toe zonder resultaat. De werknemers eisen onder meer:

•             een fatsoenlijke ontslagvergoeding;

•             een budget van vierduizend euro voor bemiddeling naar ander werk;

•             een budget van vierduizend euro voor scholing en training;

•             een passend gebaar naar de gedupeerde werknemers van Felua.