Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 74 seconden

REde - ROVC Opleiding. (Foto Rob Voss - www.robvoss.nl)OVC leidt samen met ChemProjects, werkloze jongeren binnen één jaar op tot technische specialisten voor de Nederlandse industrie. Na voltooiing van het eenjarige leer-werktraject, waarin ROVC het technische deel van de opleiding verzorgt, zitten cursisten op het vroegere mts-niveau. Eén van de belangrijkste redenen dat zij dit niveau op deze korte termijn kunnen halen, is de modulaire en praktische opbouw van de opleiding. Cursisten kunnen hierdoor de cursusmodules op een passend niveau volgen, waardoor zij alleen leren wat echt nodig is. De Nederlandse industrie wordt door dit initiatief snel voorzien van jonge, goed opgeleide technici.

Kik Verhoeven, directeur van ChemProjects: “Samen met ROVC zijn we een traject gestart voor twaalf werkloze jongeren om ze op te leiden tot gedegen koelmonteurs. Met het opleidingstraject slaan we twee vliegen in één klap. We helpen technische bedrijven snel uit de brand door op korte termijn goede technici te leveren. Daarnaast bieden we jongeren een mooi toekomstperspectief. Technische uitblinkers die laten zien dat ze net zo goed zijn als de vroegere mts’er, zijn binnen de Nederlandse industrie verzekerd van een baan.”

John Huizing, algemeen directeur van ROVC: “De Nederlandse industrie kampt met een groot kwalitatief tekort aan technici. Mede door de vergrijzing weten veel bedrijven het gat dat pensioengerechtigden achterlaten niet op te vullen. Zij-instromers, zoals werkloze jongeren, zijn een snelle oplossing om dit kwalitatieve tekort aan technici terug te dringen. Onze samenwerking met ChemProjects is hier een succesvol voorbeeld van.”

Voor meer informatie: www.rovc.nl