Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 92 seconden

Metabo BS 18 QuickMet de BS 18 Quick brengt Metabo een bijzonder korte en lichte accu-machine op de markt waarmee de professionele gebruikers ook op zeer moeilijk toegankelijke plaatsen comfortabel kunnen werken.

Wie moet boren of schroeven in enge ruimten heeft vooral één ding nodig: een compacte lichte machine. De nieuwe accu-boorschroefmachine BS 18 Quick van Metabo is precies ontworpen voor dergelijke toepassingen. Met zijn bijzonder korte bouwvorm en perfect uitgebalanceerde ergonomie is deze sterke boorschroefmachine geschikt voor verschillende werkzaamheden op de bouw of in de werkplaats. Met snelspanboorhouder is de compacte schroefmachine slechts 180 mm lang. Voor werkzaamheden in bijzonder kleine ruimten kan de boorhouder verwijderd worden en de boor- of schroefbit direct in de as met magnetische binnen zeskant geplaatst worden. De bouwlengte van de machine wordt zo met 40 mm verkort. Bovendien weegt de machine slechts 1,3 kg met een 2.0 Ah accu-pack. De BS 18 Quick boort in hout gaten tot 20 mm diameter, bij gaten in metaal bedraagt de maximale boordiameter 10 mm. Het koppel kan de gebruiker flexibel instellen van 0,5 tot 4,5 Nm.

Met zijn geïntegreerde Quick-systeem is de nieuwe boorschroefmachine bij verschillende toepassingen flexibel inzetbaar: binnen enkele seconden wisselen tussen boren, schroeven en haaks schroeven zonder gereedschap en met weinig handelingen. Op bijzonder moeilijk bereikbare plaatsen helpt de haakse snelwissel-adapter verder. Hij kan net als de boorhouder en de bithouder eenvoudig zonder gereedschap op de as worden geplaatst en maakt zo boren en schroeven onder een hoek van 90° mogelijk. De geïntegreerde LED verlicht het werken op donkere plaatsen en licht deze helder uit.

De duurzame 2.0 Ah accu-packs met Ultra-M-Technologie maken de accu-machine tot een betrouwbare partner. Door op een knop te drukken kan de gebruiker op elk moment controleren hoe vol de accu nog is. Bij het opladen beschermen de gepatenteerde AIR Cooled Technologie en de elektronische individuele cel-controle de accu-pack en verlengt daardoor zijn levensvuur.

Voor meer informatie: www.metabo.nl