Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 56 seconden

Vrijdag 21 maart is het D-Day voor ruim tachtig aanstormende talenten uit de techniek. Tijdens de spectaculaire ontknoping van de nationale finale van de VakkanjerWedstrijden 2014 horen de finalisten welke Vakkanjers zich Nederlands kampioen mogen noemen.

Plaats van handeling: de Fokker Terminal in Den Haag. Minister Bussemaker van OCW komt vrijdag op bezoek om de jonge techniektalenten live aan het het werk te zien.

Tegelijkertijd met de slotdag van de VakkanjerWedstrijden is vrijdag 21 maart ook de nationale finale van de Junior VakkanjerWedstrijden (voor 3 en 4 vmbo’ers). Acht teams werken in de Fokker Terminal aan hun zelfgebouwde amfibievoertuigen.

 

De presentatie van prijsuitreiking (vanaf 20.00 uur) is in handen van Ewout Genemans, bekend van ZOOP en Willem Wever. Zangeres Krystl (Edison voor Beste Nieuwkomer) zorgt voor de muzikale omlijsting.

 

De VakkanjerWedstrijden (voor jonge vakmensen van ROC’s en bedrijven) beleven vrijdag hun ontknoping, na twee weken finales in Utrecht, Rotterdam en Den Haag. De winnaars van de VakkanjerWedstrijden vertegenwoordigen Nederland tijdens EuroSkills (Lille, oktober 2014), de Europese kampioenschappen voor jonge vakmensen.

Benieuwd naar de Vakkanjers en hun wedstrijden? Kijk op www.facebook.com/vakkanjers of www.devakkanjers.nl