Wedstrijden voor fitters tijdens beurs waterbehandeling

Gepubliceerd op

Tijdens de Aqua Nederland Vakbeurs zullen voor het eerst demonstraties van fitterijteams van Waternet en Waterbedrijf Groningenworden gehouden. De KNW (Koninklijk Nederlands Waternetwerk) Commissie Fitterijwedstrijden werkt hierbij samen met beursorganisator Easyfairs en geeft de teams extra trainingsmogelijkheden voor de tweejaarlijkse nationale kampioenschappen tijdens de Amsterdam International Water Week. Bovendien zijn de demonstraties bedoeld om het vakmanschap dat nodig is in de watersector te etaleren voor studenten. De teams van de waterbedrijven geven zes demonstraties per dag.

De fitterijwedstrijden zijn een vakbekwaamheidstest. Het is de bedoeling dat de teams zo snel mogelijk een 150 mm GN/C drinkwater distributieleiding onder druk aanboren, vervolgens de aansluitleiding koppelen aan een meteropstelling en deze doorverbinden naar een topkraan. Op het moment dat er water uit de tapkraan komt, is het over en wordt de tijd gestopt. De teams bestaan uit drie personen: een boorder, een fitter en een coach. Bij de wedstrijden beoordelen minimaal twee scheidsrechters de deelnemers op kwaliteit, vakmanschap en het naleven van regels en veiligheidseisen.

Vakmanschap watersector in het zonnetje
Koninklijk Nederlands Waternetwerk is de sectorvereniging van de watersector met als doel kennis en ervaring uit te wisselen onder waterprofessionals. Via de demonstraties van de fitters en boorders zetten ze het vakmanschap van de watersector in het zonnetje. Exposanten van Aqua Nederland Vakbeurs hebben de teams voorzien van de benodigde materialen om de fitterijdemonstraties uit te voeren op de beursvloer.

Over Aqua Nederland Vakbeurs
In 2019 wordt Aqua Nederland Vakbeurs weer gecombineerd met RioleringsVakdagen. Naar verwachting komen duizenden waterprofessionals op beide events af om de nieuwste innovaties en producten op het gebied van waterbehandeling, watermanagement en watertechnologie te zien, voelen en ervaren. Als bezoeker van Aqua Nederland Vakbeurs zijn beide beurzen gratis te bezoeken op 19, 20 & 21 maart 2019 in Evenementenhal Gorinchem.