Wederom vakbeurzen uitgesteld vanwege coronavirus

Gepubliceerd op

Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen wordt vanwege het coronavirus verplaatst. Aanvankelijk zou de beurs plaatsvinden op 17, 18 en 19 maart a.s. Dat wordt nu 16, 17 en 18 juni a.s. Ook Building Holland, dat gepland stond op 24, 25 en 26 maart 2020 in RAI Amsterdam, wordt verplaatst en wel naar de laatste week van oktober

Bas van Gent, group director Easyfairs legt uit: “Volgens de richtlijnen van het RIVM mogen grote evenementen nog steeds doorgang vinden. Ook krijgen we nog steeds het vertrouwen van onze partners en 95% van de exposanten. Maar we zien sinds deze week een koerswijziging in de richtlijnen bij de waterbedrijven en industrieën van Nederland en daaropvolgend direct een flinke rem op de bezoekersregistraties. Met de situatie in Noord-Brabant, waar de beurs Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen een sterke basis heeft, en het feit dat veel bezoekende bedrijven verantwoordelijk zijn voor een vitale infrastructuur in Nederland en logischerwijs stringentere richtlijnen volgen, verwachten we dat we in een stroomversnelling terecht zijn gekomen. Easyfairs wil op geen enkele manier de gezondheid van bezoekers, deelnemers en eigen personeel in gevaar brengen en bijdragen aan een verdere verspreiding van het virus.”

Flinke impact
Deze week worden alle betrokkenen partijen en belanghebbenden geïnformeerd. “We vinden het jammer dat we zo kort voor het evenement genoodzaakt zijn om hiertoe te besluiten. Zeker gezien de flinke impact voor de deelnemende- en aanverwante partijen met al de voorbereidingen en in gang gezette zaken. Toch is dit gezien de huidige situatie de enige juiste beslissing. We hopen dat het coronavirus ingedamd blijft en gaan er medio juni een nog groter feest van maken voor de watersector in Nederland”, besluit Van Gent.

Op onze nieuwsbrief abonneren

%d bloggers liken dit: