Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 71 seconden

Innovatieprogramma Energiesprong heeft versie 1.0 van de website www.woningconcepten.nl gelanceerd met daarop ruim 20 woningconcepten (nieuwbouw en renovatie) met de hoogste energieambities. Het is de eerste woningsite met transparantie in prijs/kwaliteit-verhouding: aan de hand van budget en m2 wordt automatisch een selectie gepresenteerd. Zowel particulieren als professionals kunnen zo gemakkelijk een keuze maken voor de gewenste kwaliteit van hun nieuwbouwwoning of grote update van hun bestaande woning.

 

Een woningconcept is een kant-en-klare totaalaanpak voor woningen. Het is niet langer nodig om zowel architect als aannemer of installateur aan te sturen, goede producten bij elkaar te zoeken, of allerlei offertes op te vragen. De bouwpartijen achter deze concepten hebben al een complete aanpak uitgewerkt en ze kunnen deze, aangepast aan gewenste prestaties, uitvoeren. Dit stelt consumenten en corporaties in staat om op een heel ander manier een nieuwbouw of verbouwing in te kopen.

De concepten zijn vrijwel allemaal woningen die evenveel energie gebruiken als ze opleveren, dus over een heel jaar genomen is de energierekening in de meeste gevallen nul. Dit is mogelijk door een goede isolatie, slimme installaties en duurzame energie (bijvoorbeeld zonnepanelen).

 

Innovatieprogramma Energiesprong bracht deze 1.0 versie tot stand met de betrokken bouwpartijen. Samen met een uitgeverij en brancheorganisaties wordt de volgende versie ontwikkeld met: verdieping van de geboden informatie, toevoeging van nieuwe woningconcepten, extra selectiecriteria, verdere splitsing tussen informatie voor corporaties en voor consumenten, meer woningconcepten en meer prestatiegaranties op die concepten.