Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 47 seconden

WaterleidingsprinklerBAM maakt het gecertificeerde installateurs mogelijk de waterleidingsprinkler aan te schaffen via een webshop.

Een consortium bestaande uit TU Delft, Brandweer Nederland, Siron (leverancier van producten voor sprinklerinstallaties), VSH (totaalaanbieder van installatiesystemen) en penvoerder BAM Bouw en Techniek heeft een waterzuinige sprinklerkop ontwikkeld (waterleidingsprinkler) die prijstechnisch interessant is, eenvoudig is te installeren, maar bovenal een betrouwbare en effectieve vorm van brandveiligheid biedt. De waterleidingsprinklers worden aangesloten op het waterleidingnetwerk, dat in elke Nederlandse woning aanwezig is.

Installateurs kunnen, na een eendaagse cursus bij partner VSH, een erkenning krijgen als waterleidingsprinklerinstallateur. Met deze erkenning kunnen zij de sprinkler aanschaffen en de installatie uitvoeren. De eerste installateurs zijn inmiddels opgeleid en kunnen vanaf heden hun bestelling plaatsen in de gloednieuwe webshop (www.waterleidingsprinkler.nl/webshop). Niet-erkende bezoekers kunnen uitsluitend de artikelen bekijken.

Het maatschappelijke belang van deze innovatie werd eerder dit jaar duidelijk tijdens het ‘Nationaal Brandveiligheidsevenement 2015’. Hier won de waterleidingsprinkler de ‘Innovatieprijs Brandveiligheid 2015.’

Voor meer informatie: www.waterleidingsprinkler.nl