Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 97 seconden

Viega introduceert een inworpschacht voor wc-reinigingsblokjes. Gecombineerd met de bedieningsplaten uit de Visign for Style 10 serie wordt deze aan het zicht onttrokken. De reinigingstab kan in de bedieningsplaat worden gelegd door het loshalen en neerklappen van de plaat. De schacht is als losse montageset te bestellen en is leverbaar voor nieuwe en vanaf 2007 geïnstalleerde Viega inbouw-reservoirs met bouwhoogte 1130 en 980 mm.

Doorgaans worden reinigingsblokjes of luchtverfrissers in het wc-keramiek bevestigd. Dat is optisch vaak niet de meest charmante oplossing en op ook hygiënisch gebied zijn er bedenkingen aangezien bacteriën zich hier eenvoudig kunnen verzamelen. De wc-inworpschacht daarentegen verdwijnt direct achter de bedieningsplaat. Voor het inbrengen van een reinigingstab is deze dankzij een speciaal, magnetisch inbouwraam snel en veilig te openen. Via de inworpschacht glijdt de tab in een speciaal opvangkorfje onder het waterniveau. Daar geeft het continu en gedoseerd de werkzame stoffen af zodat bij iedere spoeling de wc wordt gereinigd en verfrist.

Los te bestellen
De inworpschacht wordt als los te bestellen toebehorenset geleverd voor Viega inbouw-spoelreservoirs (met uitzondering van de lage uitvoeringen) die vanaf 2007 zijn ingebouwd en kan in combinatie met de wc-bedieningsplaten van de Visign for Style 10-serie worden toegepast. Alle gangbare en chloorvrije wc-tabs kunnen worden gebruikt; de inworpschacht leent zich in het bijzonder ook voor spoelrandloze wc-keramieken. 

Inbouwraam met twee magneten
Een montageset die bestaat uit een magnetisch inbouwraam, inworpschacht met opvangkorf en bevestigingsbouten, maakt de inbouw van de wc-inworpschacht zeer eenvoudig. Bovendien maakt het inbouwraam, dat met twee magneten vastzit, de bediening comfortabel: de bedieningsplaat wordt naar voren losgehaald en weggeklapt. Bij het ingooien van de reinigingstabs hoeft de bedieningsplaat niet aan de kant te worden gelegd; deze wordt met twee houders veilig gepositioneerd om vervolgens weer omhoog te worden geklapt en door de twee magneten weer in de juiste positie vastgezet.

De magneetkracht is zodanig dat de bediening voor volwassenen eenvoudig is en uit oogpunt van veiligheid voor kleine kinderen te zwaar.