Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 65 seconden

daikin koudwaterDaikin lanceert de EWWD-VZ serie watergekoelde koudwatermachines met VVR-technologie. De serie geschikt voor toepassingen in onder andere de glastuinbouw, utiliteitsbouw en industrie. Het ontwerp van de nieuwe koudwatermachines zorgt voor een hoge koelcapaciteit met een

beperkt energiegebruik, aldus de fabrikant. Dit effect wordt versterkt als de machine niet op volle capaciteit draait, wat meestal het geval is. Daikin claimt dat de EWWD-VZ 15 procent efficiënter is dan andere systemen op de markt. De machine bereikt een Energy Efficiency Ratio van 5,7 op vol vermogen en een ESEER tot 8,3 bij een lager vermogen. ESEER staat voor European Seasonal Energy Efficiency Ratio; de gemiddelde rendementsfactor over een seizoen.

De EWWD-VZ levert probleemloos koeling én warm water tot 65°C. Zijn compacte design maakt het installeren in bestaande installaties eenvoudig. De koudwatermachine is tevens compatibel met het

Daikin On Site-platform, waarmee de koudwatermachine op afstand kan worden gemonitord, voor systeemoptimalisatie en preventief onderhoud.

De nieuwe serie bestaat uit modellen met een vermogen van 450 kW tot 1.100 kW (één circuit) en de grotere modellen met een vermogen tussen 1.200 kW en 2.100 kW (dubbel circuit). Allemaal maken ze gebruik van invertertechnologie. Vergeleken met koudwatermachines die geen gebruik maken van deze technologie, realiseert de machine 25 procent winst op exploitatiekosten, aldus de fabrikant. De terugverdientijd is daarmee minder dan 2 jaar.

[related_post themes=”text”]