Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 98 seconden

Trane breidt haar XStream™-portfolio watergekoelde koelmachines met schroefcompressor uit met RTHF-units met een hoger koelvermogen. De nieuwe modellen zijn bedoeld voor gebouweigenaren die op zoek zijn naar een kostenbewust alternatief voor centrifugaal koelmachines, die toegepast worden voor koelinstallaties met een grote koelcapaciteit. De capaciteit gaat nu tot 3,2 MW. De XStream RTHF heeft een hoge efficiëntie met EER waarden tot 6,3 en ESEER waarden tot 9,3. Dit maakt de units specifiek geschikt voor kritische installaties en gebouwen zoals datacenters, ziekenhuizen, proceskoeling, grote kantoorgebouwen en districtkoeling.

Snellere terugverdientijd
“Met de nieuwe XStream RTHF-koelmachine biedt Trane haar klanten een oplossing aan met een koelvermogens die tot op vandaag alleen beschikbaar was met de centrifugaal compressortechnologie”, aldus Erik van Oossanen, portfolio manager bij Trane. “De units zullen bijdragen aan een snellere terugverdientijd, zonder aan energie-efficiëntie, prestaties of betrouwbaarheid in te boeten.”

Kenmerken
Kenmerken van de nieuwe XStream RTHF-koelmachines met schroefcompressoren:
-Een stabiele werking ook in extreme omstandigheden.
-Diverse mogelijke toepassingen van comfortkoeling tot proceskoeling bij gekoeldwater/glycol temperaturen tot -12 °C.
-Twee gescheiden koudemiddelcircuits, nieuw in dit marktsegment waar tot vandaag alleen centrifugaal koelmachines met één circuit leverbaar waren. De uitvoering met twee gescheiden koudemiddel circuits resulteert in een lagere koudemiddelinhoud per circuit, wat de betrouwbaarheid verhoogd.
-Volledig geschikt voor systemen met variabel waterdebiet, met als resultaat een lager stroomverbruik en een hogere systeemefficiëntie.

Gepatenteerde regeling
Trane Adaptive Control is een door Trane gepatenteerde regeling die ervoor zorgt dat de koelmachines ook onder extreme omstandigheden in bedrijf blijven. Deze proactieve regeling zorgt voor de betrouwbaarheid die vereist is bij kritieke toepassingen, aldus de fabrikant. Trane heeft tientallen jaren ervaring met de schroefcompressortechnologie en heeft al honderdduizenden compressoren geleverd, die over de hele wereld worden gebruikt.

Alle XStream-koelmachines worden volledig getest en gekeurd in de testfaciliteit van Trane in Epinal, Frankrijk. Een computergestuurd testprogramma controleert de sensoren, bedrading, elektrische onderdelen, werking van de microprocessor, communicatie modulen en de werking van het expansieventiel om de hoogste kwaliteit te garanderen.