Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 80 seconden

KLUDI Zenta wastafelkraan

Bij de verkoop van wastafelmengkranen is een duidelijke trend zichtbaar. Het aandeel wastafelmengkranen met een hoge draaibare uitloop neemt toe. Ook Kludi heeft dit onderkend en lanceert gelijk meerdere varianten op dit thema. Dat dit allemaal éénhendel mengkranen zijn is logisch. De uitvoering waarbij volume en temperatuur gelijktijdig te regelen zijn, is nog steeds het meest gevraagd.

Een object vullen, direct drinken vanuit de kraan, het hoofd onder de kraan steken of simpelweg iets afspoelen gaat eenvoudiger als de uitloop hoog is. Het meest praktisch is het, als de uitloop geen U-vorm heeft, maar een L-vorm. Zoals bij de nieuwe Kludi kranen.
Water dat van hoger valt spettert extra bij het neerkomen. Kludi heeft dat opgelost door de doorstroom te beperken tot circa 5 liter per minuut en door een S-pointer perlator toe te passen.

Deze beperkte doorlaat gaat niet ten koste van het comfort, doordat rijkelijk lucht wordt toegevoegd die het watervolume gevoelsmatig opwaardeert. Met de S-pointer perlator is met één vingerbeweging de straalhoek van het water te verstellen. Daarmee kan de perfecte landingsplaats van het water in de wastafel gekozen worden. Gespetter wordt zodoende zoveel mogelijk voorkomen.

Tevens heeft Kludi de kranen niet te expressief vormgegeven. Kludi is daarin geslaagd door als basis een ronde behuizing te nemen met daarop een rechthoekige uitloop. Rond en vierkant past in vrijwel iedere stijlperiode goed samen. Door deze neutrale vormgeving zijn deze kranen bij meerdere kranenseries toepasbaar. Alleen de hendel geeft net dat accent waardoor onderscheid te maken is tussen een Kludi Zenta, Kludi Q-Beo da6n wel een Kludi O-cean versie.

Voor meer informatie: www.kludi.com