Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 110 seconden

Schell Xeris SCIn drukbezochte, openbare sanitaire voorzieningen kijken veel bezoekers kritisch naar de hygiëne. Niemand raakt graag de spoelknop van een toilet of urinoir aan of het slot en de deurklink, omdat de meeste bacteriën en ziektekiemen zich juist hier verzamelen. Grondige handhygiëne na een bezoek aan een openbaar toilet beschermt tegen infecties en geeft een gevoel van veiligheid. Daarom introduceert Schell de nieuwe wastafelarmatuur ‘Xeris SC’, die een hoge hygiënestandaard biedt en bovendien een fraai design heeft.
Met de ‘Xeris SC’ introduceert Schell, de Duitse armaturenspecialist, een nieuwe serie wastafelarmaturen. De hoge technische kwaliteit en de fraaie vormgeving door de Duitse designer Uwe Spannagel resulteren in een productlijn voor wastafels, die bij uitstek geschikt is voor publieke, semi-publieke en commerciële sanitaire ruimtes.

De nieuwe, zelfsluitende wastafelarmaturen uit de Xeris SC-serie zijn ontworpen voor kleine en middelgrote wastafels. Daarbij is rekening gehouden met het feit dat de functionele aspecten net zo belangrijk zijn als een evenwichtige uitstraling van de wasruimte. Daarom is ‘Xeris SC’ in twee bouwmaten verkrijgbaar: ‘small’ en ‘middle’; elk met verschillende hoogtes en uitlooplengtes. De ‘Xeris SC’ is in beide uitvoeringen verkrijgbaar als koud water- en gemengde waterkraan.

De compacte vorm, de uitgebalanceerde proporties, de gladde en vuilafstotende chromen oppervlaktes zijn kenmerkend voor de ‘Xeris SC serie’. Een optisch kenmerk is ook de slanke, alleen aan de onderkant gebogen uitloop, die taps toeloopt en het water met een zachte boog de wastafel in laat stromen. De nieuwe zelfsluitende armatuur van Schell is dankzij de volledig metalen uitvoering niet alleen eenvoudig te reinigen, maar ook onderhoudsvriendelijk en vandalismebestendig.

De Schell regelunit zorgt voor een groot bedieningsgemak en optimale hygiëne. Door een zachte druk op de knop van het armatuur gaat het water stromen, waarna de waterstroom automatisch stopt. De unit regelt de drukonafhankelijke doorstroom (5l/min) van het water; de waterstroomtijd (instelbaar tussen 2 en 15 seconden) en de watertemperatuur. Water tot een temperatuur van 70 °C is mogelijk binnen een korte tijd. De geïntegreerde warmwaterstop kan men indien nodig activeren. De Schell regelunit garandeert een soepele bediening van de armatuur en een goed instelbare regeling van de gewenste watertemperatuur tijdens de hele levensduur van de kraan.

Voor meer informatie: www.hamersenkesber.nl