Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 123 seconden

 

Met de Xeris-lijn introduceert Schell een serie wastafelarmaturen met afgeronde lijnen en geometrische vormen. De nieuwe lijn sluit aan bij het bestaande Schell-assortiment, maar heeft ook een eigen herkenbaarheid. Onderscheidend is de licht gebogen kraanmond, waardoor het water goed afgevoerd wordt. Het gladde chroom biedt weinig houvast voor kalk of vuil. Duurzame materialen, de lichte bediening en de brede, zacht borrelende waterstraal geven de nieuwe armaturen een uitstraling met hoge kwaliteit.

De nieuwe Xeris-serie is breed inzetbaar. De armaturenlijn voor wastafels bestaat uit 32 uitvoeringen. Er zijn zelfsluitende kranen, elektronische varianten met handsfree bediening, uitvoeringen voor koud water, mengkranen en thermostatische uitvoeringen; allemaal in drie maten: klein, middelgroot en groot. Daardoor past Xeris in elke sanitaire ruimte en bieden ze in elke omgeving de mogelijkheid om de handen op hygiënische wijze te wassen.

Een bijzondere versie is de Xeris E-T met infrarood sensor, thermostaat en temperatuurbegrenzer. De kraan heeft aan de rechterkant een kleine ergonomisch gevormde temperatuurregelknop. Hiermee kan de gewenste temperatuur nauwkeurig ingesteld worden. De geïntegreerde temperatuurbegrenzer beschermt tegen te hoge watertemperaturen vanaf 38°C. Maar natuurlijk kunnen ook andere temperaturen ingesteld worden. Een automatische beveiliging sluit binnen een seconde de heet watertoevoer af als de toevoer van koud water stopt.

Xeris E-T zorgt door de elektronische technologie voor hygiëne, veiligheid en maximaal comfort, omdat er bewust gebruik wordt gemaakt van water en energie. Aan- en uitzetten van de kraan gebeurt contactloos. Door de op de seconde exacte instelling van de looptijd van het water en de vertragingstijd gaat er geen druppel water onnodig verloren. Regelmatige spoelprogramma’s zorgen voor een goede drinkwaterhygiëne in sanitaire ruimtes. De doorspoelinterval kan aangepast worden tussen de 1 tot 240 uur en de spoeltijd tussen de 5 tot 600 seconden. Bovendien is er thermische desinfectie mogelijk met een duur van 15 tot 600 seconden. Daarnaast heeft Xeris E-T de mogelijkheid om een energiebesparingsmodus in te schakelen.

De infrarood gestuurde Xeris E-varianten – met en zonder thermostaat – behoren tot de nieuwste generatie Schell-sanitairarmaturen, die geschikt zijn voor integratie in een digitaal netwerk om het waterbeheer binnen gebouwen transparant en efficiënt te maken. De centrale besturing en bewaking wordt op netwerkniveau uitgevoerd via het eSchell-watermanagementsysteem. Daarom zijn Xeris E- en Xeris E-T voorzien van een krachtige elektronische module die behalve een softwarematige programmering ook diverse besturingsfuncties mogelijk maken. Die omvatten bijvoorbeeld op tijd gestuurde hygiënespoelingen en – indien nodig – automatische thermische desinfectie van de armaturen, de optimalisering voor pieken en opslag van de data.

[related_post themes=”text”]