Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 81 seconden

Eindelijk weer wat afwisseling voor Karel; na de toiletklussen de afgelopen weken, weer eens wat anders. Zijn werk werd al gelijk gespot door Roy Ipenburg, die het typeerde als “wel creatief bedacht”.

In de stal van de boerderij moest er een schrobplek komen zodat de boer zonder al te vieze handen ’s middags en ‘s avonds aan tafel kon schuiven.

Omdat Karel de afgelopen week vooral onder toiletpotten had gehangen en zijn klankschalen-therapeut hem had geadviseerd om ’s avonds ter ontspanning een half uur op zijn hoofd tegen de muur aan te gaan staan, was zijn oriëntatievermogen enigszins vertroebeld. Met in zijn achterhoofd de upside-down-relaxing-and-medition-techniek begon Karel vol enthousiasme aan het leidingwerk en de kraanmontage. Hij had bedacht dat een wasmachinekraan wel zou moeten voldoen; bij de boerenklant hoef je niet aan te komen met een nieuwe creatie van Antonio Citterio.

Nadat de wasmachinekraan vakkundig was gemonteerd deed Karel een stap naar achteren om alweer een wonderschone creatie van zijn vakmanschap te bewonderen. Met zijn hoofd licht naar links gebogen bekeek hij goedkeurend zijn werk en zette de kraan aan. Tot zijn stomme verbazing moest hij constateren dat de zwaartekracht in deze stal verkeerd om werkt: het water kwam er aan de bovenkant uit. Om deze absurde natuurkundige verwarring ongedaan te maken had hij gelukkig nog een stuk boogkraan in zijn bus liggen en kon de boer alsnog met schone handen aan de dis bij zijn vrouw.

Hopelijk staat Karel volgende week wel meer met beide benen op de grond!

Ook ‘vakwerk’ van Karel  gespot? Stuur het ons toe:redactie@merlijnplus.nl,@installatienet.nl op via onze facebookpagina