Wasco groeit verder met een nieuw distributiecentrum van 37.000m2 in Deventer. “We groeien mee met de markt. Op het moment is er een gebrek aan ruimte en dit lossen we op door een nieuw distributiecentrum te huren dat twee keer zo groot is als wat we nu hebben in Twello”, aldus Herold van den Belt, algemeen directeur van Wasco.

Het distributiecentrum, dat naar verwachting medio 2023 opgeleverd zal worden, gaat bijdragen aan een verdere optimalisatie van de logistieke- en bedrijfsprocessen. Daarnaast kan Wasco het assortiment verder uitbreiden dankzij de extra vierkante meters die erbij komen. Het distributiecentrum zal duurzaam gebouwd worden volgens de BREEAM Very Good norm.

Limiet opslag- en expeditiecapaciteit
Wasco is de afgelopen jaren snel gegroeid. “In 2016 zaten we nog volledig in Twello. Zes jaar geleden zijn we deels verhuisd naar een groot nieuw distributiecentrum in Apeldoorn en deze hebben we alweer moeten uitbreiden”, vertelt Roy Grob, directeur IT en Logistiek bij Wasco. “En ook nu loopt het bedrijf weer regelmatig tegen de limiet van de opslag- en expeditiecapaciteit aan. Door de stijgende vraag, mede in verband met de verdergaande verduurzaming in Nederland, moet het assortiment en de opslagcapaciteit wel toereikend blijven en dus is de volgende logische stap in de ontwikkeling van Wasco een nieuw, groter en moderner distributiecentrum.”

Aansluiting met arbeidsmarkt
Het nieuwe distributiecentrum gaat de huidige locatie in Twello volledig vervangen. Een deel van het assortiment uit Apeldoorn verhuist ook naar de nieuwe locatie. “We zijn extra blij met Deventer als nieuwe plek voor Wasco. We hebben altijd een goede aansluiting gehad met de arbeidsmarkt in de stad en omstreken. Een groot deel van de collega’s die in Twello werkt komt namelijk al uit Deventer en gezien de groei van Wasco denken we ook in de toekomst een verdere bijdrage te kunnen leveren aan de werkgelegenheid in de regio.”
De markt vraagt vaak om maatwerk logistiek. Gecombineerde leveringen van zowel grootgoed als kleingoed op het gebied van sanitair, verwarming, airco, ventilatie en installatiematerialen is daarbij een belangrijke randvoorwaarde. Door de nieuwe logistieke setup, die mogelijk wordt gemaakt door de uitbreiding, kan deze gerealiseerd worden.

Uitbreiding faciliteert verwachte groei
Roy: “We staan nu al voor een logistieke uitdaging door de groei van de huidige markt. Om voor te sorteren op de verwachte groei is het belangrijk dat we aan de slag gaan met de uitbreiding van Wasco. Dat doen we om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.” Klanten van Wasco zijn zelfstandige professionals, installatiebedrijven en grote technische servicebedrijven. Miljoenen producten en logistieke diensten worden jaarlijks door Wasco geleverd via haar 35 vestigingen.