Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 84 seconden

WOLF CWL-T-300De systeemoplossingen van Wolf Energiesystemen kunnen nu ook uitgebreid worden met een warmteterugwinunit, de CWL-T-300 Excellent. De woonhuisventilatie-unit met passiefhuis certificaat heeft een capaciteit van 300 m³/h bij 150 Pa. De unit is uitgerust met een bypass, heeft een rendement van 95% en ‘constant flow’ EC-ventilatoren met een laag geluidsniveau en energiegebruik. Naast de regelbare voorverwarmer van 1 kW is vooral de optionele hydraulische naverwarmer bijzonder. Deze kan volledig in de unit worden geplaatst en dankzij het vermogen van 3 kW kan de woning gedeeltelijk met lucht worden verwarmd voor een nog hoger comfort en snelle opwarming.

De staande unit is smal om ruimte te besparen en kan direct tegen de muur worden gepositioneerd. Het design is aangepast op de overige Wolf producten. Zo is de unit even hoog als het voorraadvat, dat gecombineerd kan worden met de Wolf split lucht/water warmtepomp BWL-1S. Er is ook een opstelling met HR-gascentrale mogelijk.

De CWL-T-300 Excellent is vanaf de voorzijde volledig bereikbaar voor service. Dankzij de vormgeving is de sifon volledig geïntegreerd in de unit. De twee filters kunnen eenvoudig via een lade aan de voorzijde worden uitgewisseld. Voor het filter kan gekozen worden uit G4 filters of een F7 fijnstof filter.

Het systeem is verder uit te breiden met CO2- en vochtsensoren. Daarnaast is een 2-zone systeem leverbaar, dat op basis van CO2 de slaapvertrekken of woonkamer ventileert. Hierdoor wordt het geluidsniveau gereduceerd en een nog hogere energiebesparing gerealiseerd. Via de BM-2 bedienmodule kan naast de warmteterugwinunit ook de complete systeemoplossing worden bediend, zoals een Wolf zonne-energiesysteem en warmteopwekker. In de toekomst kan met de Smartphone-App de woonhuisventilatie-unit en de overige Wolf componenten worden bediend.

Voor meer informatie: www.wolf-energiesystemen.nl