Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 67 seconden

Orcon introduceert een compacte HRC-225 balansventilator uit de HealthLine-serie balansventilatiesystemen met warmteterugwinning. De HRC-225, met afmetingen van 722 x 600 x 403 mm (hxbxd), voorziet elke ruimte automatisch van gefilterde en voorverwarmde lucht. Het toestel is geschikt voor RF-bediening en CO2-vraagsturing en is standaard voorzien van een intelligente ontdooicyclus en 100% bypass. Dit maakt het toestel geschikt voor kleine inbouwruimtes en renovatie.

Bestaande woningen worden steeds beter geïsoleerd en houden naast warmte ook vocht en CO2 vast. Een goede ventilatie is dan essentieel voor de gezondheid en het behoud van de woning. De nieuwe HRC-225 balansventilator met warmteterugwinning biedt optimale ventilatie en is speciaal ontwikkeld om in kleine ruimtes, grote prestaties te leveren, aldus de fabrikant. Zo kan het toestel ook in de groeiende markt van appartementen, studentenwoningen en renovaties worden toegepast voor een gezonde leefomgeving.

EC-gelijkstroommotoren
De ventilatoren voor het regelen van de toe- en afvoerlucht zijn voorzien van energiezuinige EBM-Papst motoren met achterovergebogen schoepenwielen die door middel van dipswitches éénmalig worden ingesteld op de juiste luchthoeveelheid.

100% bypass
De HRC-225 is standaard voorzien van een 100% bypass. Deze zorgt ervoor dat de woning in de zomer niet verder opwarmt door in de nacht frisse gefilterde lucht de woning in te brengen.

CO2 sensoren
Door middel van uitbreiding met RF CO2 sensoren, is er automatische sturing op CO2 (luchtkwaliteit) en is het gewenste binnenklimaat gegarandeerd.