Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 50 seconden

LG Electronics voegt een compact warmtepompsysteem toe aan haar bestaande programma. De Multi V S is een warmteterugwinsysteem met een vermogen van 16,8 kW. De compactheid maakt de unit geschikt voor klimaatbeheersing van woningen en kantoren.

Het betreft een driepijpssysteem, waardoor de unit tegelijkertijd kan koelen en verwarmen. De unit kan warmte uitwisselen met de buitenomgeving en ruimtes onafhankelijk verkoelen en verwarmen.  In combinatie met bijvoorbeeld een hydrokit kan de unit diverse ruimtes voorzien van sanitair warm water, terwijl de verdeelbox zorgt voor airconditioning in de kamers.

Eurovent certificatie
Na uitgebreide tests door onafhankelijke laboratoria zijn de specificaties van de Multi V S officieel bevestigd door Eurovent. Eurovent is de onafhankelijke Europese belangenorganisatie voor de HVAC-branche. De organisatie beoogt eerlijke concurrentie binnen de klimaatbranche en heeft daartoe een certificeringsprogramma ontwikkeld. De Eurovent-certificering op VRF-systemen maakt het voor adviseurs en installateurs gemakkelijker en transparanter om de energieprestaties van de verschillende systemen te vergelijken.

De Multi V S is in Nederland verkrijgbaar via Centercon, distribiteur van LG Climate Solutions.