Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 257 seconden

Panasonic introduceert de vernieuwde Etherea QKE, een warmtepompserie met een indrukwekkend rendement. Ze behalen een SCOP van 4,80 (energielabel A++) en een SEER van 7,60 (energielabel A++). Dit systeem biedt huiseigenaren een gezonde luchtkwaliteit, comfort en betrouwbaarheid.

Een belangrijke innovatie van de Panasonic Etherea warmtepomp is dat hij is voorzien van het Nanoe-G luchtzuiverings- en filteringssysteem.

Dit systeem maakt gebruik van nanotechnologie en laat kleine e-ion deeltjes vrij. Deze deeltjes deactiveren 99 procent van de bacteriën en virussen die in het filter worden opgevangen, zodat de lucht snel en optimaal wordt gezuiverd. Bovendien neutraliseert het Nanoe-G-systeem geurtjes, waardoor een prettig en gezond binnenklimaat wordt gegarandeerd.

 

Een andere innovatie waarmee de bestaande Etherea-warmtepomp verder is verbeterd, bestaat uit de aanpassingen van de intelligente Panasonic Econavi-sensor. Aan deze sensor zijn de functies Temperature Wave en Area Search toegevoegd. Met Temperature Wave wordt de temperatuur in een kamer automatisch aangepast, zodat het energiegebruik wordt beperkt zonder dat dit ten koste gaat van het verblijfscomfort. 

 

De Area Search-functie stuurt de luchtstroom van de Etherea automatisch in de richting van de aanwezigen in de ruimte. Doordat de Econavi-sensor veranderingen in menselijke bewegingen herkent, wordt voorkomen dat een ongebruikt gedeelte van de ruimte onnodig wordt gekoeld. Ook deze functie draagt bij aan een lager energiegebruik.

Het energiegebruik van het Etherea QKE-systeem wordt inzichtelijk gemaakt via IntesisHome. Met deze online applicatie kan het energiemanagement van de woning worden verbeterd, doordat het energiegebruik per week, maand en jaar tot op detail wordt weergegeven. IntesisHome werkt vanuit ‘de cloud’ en biedt gebruikers op een bijzonder flexibele en intelligente manier de optie om een Panasonic-airconditioning of -warmtepomp op afstand te bedienen. Daar is niet meer dan één eenvoudige druk op een knop vanaf een pc met internetverbinding, iPad, iPhone of Android-systeem voor nodig. Op deze manier kan een groot aantal bedieningsfuncties op afstand worden gebruikt, zoals Start/Stop, werkingsmodus, ingestelde temperatuur, omgevingstemperatuur, enzovoort. IntesisHome maakt het bovendien mogelijk om de gewenste verwarmings- en koelcycli te programmeren, en het biedt via voorgeprogrammeerde configuraties een aantal energiebesparende functies. Daarnaast  geeft het systeem automatisch een melding om de eigenaar te herinneren aan belangrijk systeemonderhoud, bijvoorbeeld bij een vervuild luchtfilter of bij storingen.

 

“De combinatie van deze zeer geavanceerde technische innovaties en de toepassing van de Panasonic Econavi-sensor zorgt ervoor dat deze nieuwe modellen in de Etherea-range voldoen aan de eisen voor energielabel A++. Dit betekent dat deze warmtepompen uitzonderlijk energie-efficiënt werken”, aldus Ildert Burghout, product manager Heating and Coolingsystems van Panasonic Benelux. “Energiebesparing en comfortverhoging gaan daarbij hand in hand. Bovendien functioneert de nieuwe Etherea QKE ook onder extreme temperatuuromstandigheden, zoals tot -15 graden in de verwarmingsmodus, en tot -10 graden in de koelmodus.”

 

Met ingang van 1 januari 2010 wordt het koudemiddel R22 uitgefaseerd binnen de Europese Unie. In 2011 introduceerde Panasonic haar R22 Renewal Solution. Deze oplossing zorgt ervoor dat bij vervanging van een bestaand R22-klimaatsysteem door een nieuw Panasonic-systeem dat met het efficiënte koudemiddel R410A werkt, het bestaande R22-leidingwerk opnieuw kan worden ingezet. Dit brengt tijdbesparing en een kostenvoordeel ten aanzien van de installatie zelf met zich mee. De gebruikskosten van een nieuw, hoog-efficiënt R410A-systeem van Panasonic zijn bovendien ongeveer dertig procent lager dan die van een R22-systeem.   

 

R22 Renewal kan worden gebruikt in combinatie met bestaande Panasonic systemen en vrijwel alle soorten R22-systemen van andere fabrikanten. Door het beheer van de werkdruk in het systeem tot R22 (33 bar) kunnen de oude leidingen nog worden gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het systeem veilig, efficiënt en zonder verlies van capaciteit werkt. De nieuwe apparatuur kan verhoogde COP/EER bieden met behulp van de modernste omvormer compressor en warmtewisselaar technologie. Over het algemeen leveren R410A-systemen een COP (coëfficiënt of Performance) van maximaal 4.56 in vergelijking met de 2.5 van de oudere R22-systemen.

 

De Etherea XE-QKE (zilver) is verkrijgbaar in vermogens van 2,2 kW, 2,8 kW, 3,2 kW en 5,0 kW. Van de E-QKE-versie (wit) zijn acht modellen verkrijgbaar, met een vermogen variërend van 2,2 tot 8,0 kW.

 

De Etherea QKE heeft de volgende functionaliteiten:

•             De volledige serie voldoet aan de Europese Ecodesign-eisen

•             De compacte R2 Rotary Compressor zorgt voor een hogere efficiency

•             ECONAVI levert tot 38 procent energiebesparing in de koelmodus

•             Het Nanoe-G luchtzuiverings- en filteringssysteem verwijdert 99 procent van alle bacteriën, virussen en schimmels uit de omgevingslucht

•             Werkt bij temperaturen tot -15 graden Celsius (verwarmingsmodus) / -10 graden Celsius (koelmodus)

•             Verkrijgbaar in vermogens van 2,2 tot 8,0 kW

•             Het bestaande R22-leidingwerk kan worden gebruikt voor R410A

Voor meer informatie: www.aircon.panasonic.eu