Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 47 seconden

Remko, fabrikant van lucht-water-warmtepompen, voegt twee nieuwe ArtStyle-lucht/water-warmtepompen toe aan de HTS-serie. Hiermee speelt het bedrijf in op de vraag naar units met een kleiner vermogen, bijvoorbeeld voor moderne woningen met een lage warmtebehoefte. Deze warmtepomp is nu ook verkrijgbaar in twee verschillende capaciteiten met een verwarmingsvermogen tot 13 kW. De HTS 80 wordt geadviseerd voor een vermogen tot 7 kW en de HTS 110 voor een vermogen tot 13 kW.

De toepassingsgrenzen voor de verwarmingsfunctie liggen volgens de gegevens van Remko op -20 en +42 °C. De maximaal instelbare watertemperatuur is 60 °C. Remko warmtepompen zijn geschikt voor toepassing met vloerverwarming; bij een lage aanvoertemperatuur (35° C) en een buitentemperatuur van 7 °C wordt een COP-waarde van respectievelijk 4,78 (HTS 80) en 4,72 (HTS 110) gerealiseerd, aldus de fabrikant. Voor het koelen liggen de toepassingsgrenzen bij +15 tot +45 °C.

De buitenunits zijn stil, zodat ze ook in dichtbebouwde gebieden kunnen worden geplaatst. Ze hebben een bekroond ontwerp van zilverkleurig, geëloxeerd aluminium of houteffect.

[related_post themes=”text”]