Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 53 seconden

Vaillant introduceert een split lucht/water-warmtepomp. Deze aroTHERM warmtepomp heeft het hoogst haalbare energielabel en is leverbaar in vermogens van 3, 5, 7, 10 en 12 kW. Door een breed modulatiebereik van het nieuwe invertersysteem heeft de warmtepomp ook bij een luchttemperatuur van -7 °C een constant vermogen. Tot een buitentemperatuur van -20 °C is het vermogen optimaal, aldus de fabrikant.

De aroTHERM split heeft geen watervoerende delen in de buitenlucht die kunnen bevriezen en dus ook niet warm gehouden hoeven te worden als de warmtepomp uitstaat. Alle losse componenten zijn plug&play te installeren.Het Sound Safe System zorgt ervoor dat de bewoner geen storende geluiden ondervindt tijdens het gebruik en de werking van de lucht/water-warmtepomp. Daardoor kunnen ze ook in rijtjeswoningen toegepast worden.

De aroTHERM split heeft energielabel AA+ voor verwarming en A voor tapwater. Alle onderdelen van de split unit zijn eenvoudig bereikbaar en goed te reinigen. De warmtepomp is voorzien van een duidelijke full-text display met een uitgebreid diagnose- en servicemenu waarmee onderdelen afzonderlijk te testen zijn. Door de VR 920 communicatiemodule is bovendien beheer op afstand mogelijk.