Warmtepompen hebben te maken met een nieuwe beeldvorming: ze zijn vooral duur, maken teveel lawaai en slurpen stroom. Klopt die beeldvorming wel? Aeres Tech in Ede wil hier helderheid over geven en organiseert daarom op donderdag 26 september a.s. voor de derde keer de ‘Dag van de warmtepomp’. In een aantal lezingen en praktische workshops passeren feiten en de fabels over de warmtepomp de revue.

Een van de sprekers is klimaatexpert Rimme van der Lee. Hij zal inzicht geven in het feitelijke energiegebruik en CO2-gebruik van woningen en de manier waarop dat verbruik kan worden verminderd. Veel aandacht in zijn presentatie is er voor de samenhang in energiehuishouding, uitstoot en verbruik bij de toepassing van warmtepompen.

Geluid
Onderwerpen van de praktische workshops zijn onder andere de wet- en regelgeving over het geluid dat warmtepompen mogen maken en de manieren waarop bij de installatie geluidoverlast kan worden tegengegaan. Een andere workshop focust op het gebruik van warmtebeelden bij vloerverwarming, veelgemaakte fouten daarbij en een dieper begrip over het rendement van vloerverwarming.

Meer dan 200 bezoekers
Vorig jaar trok de Dag van de Warmtepomp in Ede meer dan 200 bezoekers. Diederik Samsom – onderhandelaar voor het onlangs gepresenteerde landelijk klimaatakkoord – was een van de sprekers. In de komende decennia moeten 7 miljoen woningen en meer dan een miljoen andere gebouwen worden verduurzaamd, ofwel zonder gebruik van fossiele energie worden gekoeld en verwarmd. Aeres Tech heeft in de afgelopen twee jaar zelf al de stap gezet naar duurzaamheid en heeft haar gebouwen al 'klimaatneutraal' gemaakt.

Gratis aanmelden
Het programma van de Dag van de Warmtepomp begint op 26 september om 15.00 uur. Het programma wordt besloten met een borrel vanaf 18 uur. Gratis aanmelden kan hier.