Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 92 seconden

testo 870_p_in_the_004350De warmtebeeld technologie van Testo heeft de onafhankelijke experts overtuigd. In het uitgebreide onderzoek van de vakbladen Photon en Photon-International zijn de warmtebeeldcameras (testo 876 en testo 885) van Testo bovenaan geëindigd. Het vervolgonderzoek van Fraunhofer Instituut heeft de voordelen van de testo SuperResolution in verschillende industriële applicaties bevestigd.

De vakbladen Photon en Photon-International hebben 14 verschillende warmtebeeldcamera’s, waaronder de testo 876 en de testo 885, uitgebreid getest. Het Photon laboratorium heeft voor het eerst in de geschiedenis die informatie in 13 categorieën geplaatst en gewaardeerd met variërende weegfactoren. De testo 885 (met de SuperResolution) eindigde aan de top bij bijna alle individuele disciplines en werd uitgeroepen tot de testwinnaar. Ook de testo 876 werd uitgeroepen tot nummer één in zijn detectorklasse.

Testo SuperResolution – briljant eenvoudig

Ook de gepatenteerde SuperResolution technologie van testo is onderzocht door Fraunhofer Institute for Optronics, System Technologies and Image Exploitation IOSB in Karlsruhe, Duitsland. De gepatenteerde technologie maakt gebruik van de natuurlijke trilling van de hand. Door snel meerdere beelden achter elkaar te maken, worden deze hierdoor net onder een andere hoek vastgelegd. Met behulp van een algoritme, wordt van al deze beelden 1 totaalbeeld berekend. Deze bevat vier keer meer meetwaarden en een verbeterde geometrische resolutie met een factor 1,6. Dankzij testo SuperResolution worden infraroodbeelden van 320×240 pixels omgezet in beelden met 640×480 pixels, waardoor de beeldkwaliteit een klasse hoger is. Het resultaat is een scherpere afbeelding met meer details.
De warmtebeeldcamera’s die de testo SuperResolution gebruiken leveren duidelijk meer voordeel tijdens de preventieve onderhoud, is de samenvatting van Vogel Business Media aan de hand van de resultaten uit het onderzoek van Fraunhofer. Naast de technische voordelen is er ook een behoorlijk economisch voordeel voor de gebruikers van testo SuperResolution. Hiermee worden de warmtebeeldcamera van 320×240 pixels geüpgraded naar een  640×480 pixels klasse en kosten ze helft minder. Voor samenvattingen van de onderzoeken ga naar www.testo.nl/bestinclass.