Om ervoor te zorgen dat de badkamer bij het ontwaken al aangenaam verwarmd is, biedt HSK Duschkabinenbau het verwarmingselement 4 met afstandsbediening. Het is een elektrische aanvulling op de klassieke centrale verwarming en kan in combinatie met een designradiator achteraf worden aangebracht. Het verwarmingselement zorgt voor een snelle en selectieve warmte in de ruimte en is eenvoudig te bedienen. Besturing gebeurt via een afstandsbediening.

De programmering van de afstandsbediening is eenvoudig. Er kan bijvoorbeeld worden ingesteld, wanneer de badkamer tot welke temperatuur moet worden verwarmd. Daarvoor zijn er verschillende modi. Aangepast aan het eigen dagritme stelt men de comfortmodus in. Zo wordt de badkamer – bijvoorbeeld van 6 tot 8 uur 's morgens evenals 's avonds van 18 tot 22 uur – verwarmd tot de individuele comforttemperatuur. Als de temperatuur een basisniveau heeft bereikt, gaat het verwarmingselement alleen noch selectief aan, om de temperatuur vast te houden. Buiten de comfortmodus wordt de ecomodus geactiveerd, die eveneens kan worden vastgelegd op een bepaalde temperatuur. Bij langere afwezigheid is de energiebesparende afwezigheidsmodus een optie. Daarbij wordt de temperatuur in de badkamer naar behoefte op 5 °C tot 15 °C gehouden. Daarnaast beschikt de afstandsbediening over een zogenaamde ‘Open Window’-herkenning. Bij een plotselinge temperatuurdaling, bijvoorbeeld door een open raam, reageert het verwarmingselement door onmiddellijk uit te schakelen.

In één set

Het verwarmingselement 4 en de op batterijen werkende afstandsbediening moeten zich in dezelfde ruimte bevinden, op een maximale afstand van 10 meter. De afstandsbediening kan aan de wand worden gemonteerd of kan als staand model worden gebruikt. Veel HSK-designradiatoren kunnen worden gecombineerd met het verwarmingselement 4, zoals bijvoorbeeld de series Atelier Highline, Yenga, Juke, Premium, Lavida, Softcube Plus, Line Aero, Line, Line Round en Line Plus.