Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 111 seconden

Viega_AdvantixVario_Wand_01Na de Advantix Vario douchegoot introduceert Viega de Advantix Vario wandafvoer. Bij deze afvoer stroomt het water over de volledige breedte van de douche weg. Dankzij de geringe inbouwdiepte kan de afvoer ook voor een stenen muur worden geplaatst. Daarmee is de nieuwe afvoer ook toepasbaar voor kleine badkamers. Tegels die doorlopen tot aan de wand en een afvoer die onopvallend in de wand wegloopt: ingebouwd blijft er van de complete Advantix Vario-wandafvoer met stankslot slechts een 20 mm hoge afvoeropening zichtbaar. Met een insteekrooster kan dit optisch nog verder worden gereduceerd. Het rooster is leverbaar in vier uitvoeringen: roestvaststaal mat, glanzend, zwart of wit.
Het basiselement van de douchegroot is vervaardigd van stevig kunststof en heeft een inbouwdiepte van 25 mm. De Advantix Vario-wandafvoer kan daarmee zowel in een voorwand als in een stenen wand worden ingebouwd: veelal kan voor de inbouw worden volstaan met het verwijderen van de bestaande stuclaag. De wandbevestiging combineert een klik-montage met afdoende geluidsisolatie.
De Advantix Vario-wandafvoer wordt standaard geleverd met een lengte van 1200 mm. Net als bij de douchegoot kan de goot millimeternauwkeurig op elke gewenste lengte tussen 300 en 1200 mm worden gemaakt. Hiertoe wordt een zaaghulp en een tegelzetter-set meegeleverd, inclusief alle benodigde inbouw- en afdichtingsmaterialen. Om te voorkomen dat de goot tijdens het inbouwen vuil wordt, worden de flensdelen door zelfklevende folie en de afvoeropening door een EPS-inlegstuk beschermd.
Afhankelijk van de inbouwsituatie wordt de nieuwe Advantix Vario geleverd in twee uitvoeringen: een 70 mm hoge renovatievariant en een 90 mm hoog standaardmodel dat flexibel kan worden verhoogd tot 165 mm. Deze variant leent zich voor standaardsituaties en voor grotere objecten. Het douchewater wordt afgevoerd over de volle lengte van de wandafvoer; hierbij kan worden volstaan met een verval van 1 à 2 procent. Het op maat snijden van tegels om het verval te bereiken, is dan ook niet meer nodig. De afvoercapaciteit ligt conform EN1253 tussen 0,6 en 0,75 liter per seconde. Om de installatie verder te vereenvoudigen kan de DN40- of DN50-afvoerbuis 360 graden worden gedraaid.
De stroming door het stankslot van de Advantix Vario-wandafvoer is zodanig ontworpen dat deze zelfreinigend is. Om de binnenzijde eenvoudig en hygiënisch te kunnen reinigen, is een doek of een borstel voldoende; beide worden met de wandafvoer meegeleverd.

[related_post themses=”text”]