Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 81 seconden

trophy+met+lint+34+1e+prijsNefit heeft als fabrikant van boilers en warmtepompen de hoogste klanttevredenheid onder W-installateurs. Zij worden op de voet gevolgd door een nieuwkomer in de lijst: Intergas Verwarming (cv-ketels). Onder adviseurs in de werktuigbouwkundige sector scoort TROX (luchtbehandeling) het hoogste tevredenheidscijfer. Dit blijkt uit de Marketing Score Card Klanttevredenheid Installatie, het jaarlijks terugkerende klanttevredenheidsonderzoek van BouwKennis.

Het verbeteren van de klanttevredenheid moet voor elke organisatie een topprioriteit zijn. De BouwKennis Marketing Score Card Klanttevredenheid peilt daarom jaarlijks de klanttevredenheid van E-installateurs, W-installateurs en adviseurs met de belangrijkste fabrikanten en handelaren. Onder installateurs is van twaalf belangrijke aspecten de tevredenheid gemeten, onder adviseurs zijn dit er elf. De top-5 in dit persbericht is gemaakt aan de hand van het gemiddelde van deze verschillende aspecten.

In de afgelopen jaren domineerden de fabrikanten van cv-ketels de koppositie in de top-5. Dit jaar claimt Nefit als fabrikant van boilers en warmtepompen de nummer 1 en 2 positie. Als fabrikant van cv-ketels staan ze voor het eerst in vijf jaar buiten de top-5. Dit terwijl het bedrijf in de afgelopen jaren als fabrikant van cv-ketels vaak de nummer 1 en 2 positie domineerde.

Een verrassende nieuwkomer dit jaar is Intergas Verwarming als fabrikant van cv-ketels. Zij staan voor het eerst in de top-5 en zijn met een nummer 3 positie ook gelijk de best scorende fabrikant van cv-ketels. Vaillant volgt op de voet, maar is wel teruggezakt van een koppositie in 2015 naar een vierde plek dit jaar. Ook fabrikanten van leidingsystemen zijn vertegenwoordigd in de top-5 dit jaar. VSH is de hekkensluiter van de lijst. In vergelijking met vorig jaar kent de top-5 in totaal drie nieuwe gezichten.

[related_post themes=”text”]