Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 95 seconden

Moderne installaties zijn steeds vaker uitgerust met HE-pompen, smallere leidingen of warmtewisselaars. Verfijnde, maar tegelijk ook delicatere componenten. Het belang om deze componenten te beschermen tegen vuil is almaar toegenomen. Caleffi zet met de lancering van Dirtmag®Plus (serie 5453) een nieuwe stap vooruit in vuilafscheiding in een installatie.

Dankzij de combinatie van een vuilfilter en een vuilafscheider garandeert de Dirtmag®Plus een maximale efficiëntie in de afscheiding van allerhande onzuiverheden in een installatie.

 

De Dirtmag®Plus vangt bij een eerste grote reiniging alle vuildeeltjes met een minimale diameter van 0,3 mm op. Het cv-water stroomt eerst door de vuilafscheider, die vóór de vuilfilter is gemonteerd. Deze vuilafscheider vangt hierbij 65 tot 70% van de aanwezige vuildeeltjes op. Het gaat om vuildeeltjes met een minimale grootte van 0,5 millimeter. Daarnaast zorgt de aanwezigheid van twee magneten in de vuilafscheider voor de verwijdering van magnetiet en andere kleinere ijzerdeeltjes. Zo beschermt de Dirtmag®Plus eveneens de magnetische rotor van de circulatiepomp. De overgebleven vuildeeltjes worden daarna opgevangen in de patroonfilter met mazen. Deze mazen (diameter 0,3 mm) scheiden de verontreinigingen door mechanische selectie van de deeltjes volgens hun grootte.

 

Doordat 65 tot 70% van de aanwezige vuildeeltjes al in een eerste fase in de vuilafscheider opgevangen worden, wordt de vuilfilter grotendeels ontzien. Daardoor is een langere levensduur van de vuilfilter gegarandeerd. Daarnaast is de doorstroming in de vuilafscheider optimaal, waardoor een laag drukverlies in de installatie gewaarborgd blijft. De Dirtmag®Plus is daarom geschikt voor elk type gesloten installatie.

 

Dankzij de verstelbare aansluiting kan de Dirtmag®Plus zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden. Het onderhoud is makkelijk doordat de vuilfilter aan beide zijden geopend kan worden, de magneetband op de vuilafscheider eenvoudig demonteerbaar is en de spuikraan een grote doorlaat bezit.

Voor meer informatie:
http://www.caleffi.com/nederland/nl/catalogue/dirtmagr-plus-multifunctionele-vuilafscheider-met-vuilfilter-545375 en https://www.youtube.com/watch?v=EyTqGz6PtGQ