Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 75 seconden

Brink Climate Systems heeft op de VSK 2018 bekendgemaakt dat zij bedrijfsvriend is geworden van het Longfonds. Het Longfonds maakt zich sterk voor gezonde lucht zowel binnen als buiten en gezonde longen. Met de vriendschap onderstreept de exposant hoe belangrijk de  binnenluchtkwaliteit van een woning is voor een goede gezondheid. Brink zet hiermee in op ‘Health & Wellness’ voor de eindgebruiker en versterkt zo haar ‘Air for Life’-ambitie. Het Longfonds is op de VSK prominent aanwezig op de stand van Brink.

Echt goede luchtkwaliteit houdt voor Brink in dat ook aan alle aspecten van die kwaliteit aandacht wordt besteed. Dat betekent niet alleen de aanvoer van verse buitenlucht met voldoende zuurstof, maar ook lucht die volstrekt vrij is van stof, fijnstof, pollen en schimmels. Ook is er aandacht voor de juiste luchtvochtigheid en warmte en koelte van de aangevoerde lucht. Net zoals de longen bij een mens, zorgt een goed ventilatiesysteem voor een gezonde woning, aldus de fabrikant.

Zo heeft Brink een nieuwe systeemmodule in haar programma opgenomen, Pure induct, die alle verontreinigen uit de lucht haalt. De module filtert de lucht en verwijdert door ionisatie ook de kleinste stofdeeltjes uit de verse ventilatielucht.

Een ander voorbeeld is de  luchtbevochtiger Evap, eveneens een systeemmodule voor in het ventilatiekanaal, die de luchtvochtigheid in koude periodes naar een gezond niveau brengt. en goede luchtvochtigheid in de woning draagt ook bij aan een gezond binnenklimaat.

Foto: Wim Hijmissen van Brink Climate Systems en Silke Veurink van het Longfonds op de VSK